Munch-vitne siktet for drapsforsøk

40-åring fra Ski som hevdet å forhandle mellom Munch-ranerne og norske finanskjendiser høsten 2004.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40-åringen hevdet etter Munch-ranet at Petter Stordalen og Celina Middelfart var interessert i å kjøpe tilbake «Skrik» og «Madonna», og skal ha vært i kontakt med både seriøse kunsthandlere og ranerne i en slags meklerrolle. Da han vitnet under tingrettsbehandlingen av saken i vår, innrømmet han at han hadde tatt på seg en oppgave han hadde liten mulighet til å løse.

-  Det var en eventyrhistorie, og jeg trodde aldri på at dette var en realitet, sa 40-åringen om opplysningene. Han hevdet å ha kommet med informasjonen fordi han ønsket å få strafferabatt i en metanolsak.

Løsnet flere skudd

Nå må 40-åringen møte i retten igjen, denne gang i Fredrikstad tingrett. Bakgrunnen er en alvorlig skyteepisode ved Dypeklo i Onsøy. To ungdommer på 19 og 20 år ble nær drept da det ble løsnet flere skudd mot bilen de satt i tidligere i år.

De to skuddofrene har forklart at de satt i bilen og snakket sammen, da fire personer kom mot dem og tok kontakt. Ungdommene startet bilen for å komme seg unna, men før de fikk kjørt av gårde, ble det løsnet flere skudd mot bilen. Ett av skuddene boret seg inn i seteryggen på bilens førerside, men stanset før det skadet sjåføren.

Nå er Munch-vitnet, og tre andre personer, to kvinner og en mann i alderen 26 til 43 år, siktet for drapsforsøk.

Narkooppgjør

40-åringens forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk, sier til Dagbladet at klienten nekter straffskyld for drapsforsøk.

SIKTET: 40-åringen som var vitne i Munch-saken er nå siktet for drapsforsøk. Foto: John Terje Pedersen
SIKTET: 40-åringen som var vitne i Munch-saken er nå siktet for drapsforsøk. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

-  Jeg vil begjære min klient løslatt i et rettsmøte i morgen, sier forsvareren.

En teori er at skytingen mot de to mennene i bilen i utgangspunktet skulle være et narkooppgjør, men at det ble skutt mot feil bil. Ofrene har forklart at de verken kjenner den narkodømte, som er siktet i saken, eller det metanoldømte Munch-vitnet.

Dagbladet.no følger Munch-saken fra kl. 09.00 i dag.