Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Munchs hode stjålet

Nytt munch-tyveri oppdaget. Bysten på gravlunden borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bysten av kunstneren Edvard Munch er stjålet ved æreslunden på Vår Frelsers Gravlund i Oslo.

Bysten står mellom bystene av Arnulf Øverland og Erik Theodor Werenskiold.

Den var festet til en halvannen meter høy steinsøyle med metallbolter. Nå i kveld er en av disse boltene det eneste synlige beviset på at bysten har stått der. Navnet til Edvard Munch står på en steinhelle på marken nedenfor.

Det står igjen et slukket minnelys på hellen.

Et vitne meldte i fra om tyveriet til politiet i ettermiddag. Men på grunn av snøfallet som har vært i natt, fant de få spor på åstedet.

- Sporene på stedet tyder på at tyveriet har skjedd før snøfallet. Nå setter vi vår lit til at publikum gir oss tips, sier politiførstebetjent Britt Togba til Dagbladet.no.

Mange går gjennom gravlunden daglig, og det er en populær gjennomfartsåre i Oslo sentrum. Derfor håper politiet at noen kan ha sett tyvene - eller kan gi et nærmere tidspunkt på når bysten forsvant.

- Vi setter pris på om publikum tar kontakt med oss og bistår. De når oss på Sentrum Politistasjon, telefonnummer 22705420, sier Togba til Dagbladet.no.

BORTE:</B> Bare en bolt står igjen på sokkelen der bysten av Edvard Munch sto.
KUTTET AV: Det skal være hodet på denne bysten av Edvard Munch som er kuttet av og stjålet. Bysten står på æreslunden på Vår Frelsers Gravlund ved gamle Aker kirke i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media