Munker tømt for verdens beste øl

Men ber i stedet for å øke produksjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Øltypen Vestvleteren 12 er knapt å få tak i etter at tusenvis av ølentusiaster fra 65 land i sommer kåret det til verdens beste øl. Det vesle munkebryggeriet i Vest-Belgia setter bare kjøpere over til telefonsvareren.


- Vår butikk er stengt fordi vi har solgt ut alt ølet, hører man på det som kalles øltelefonen.

30 munker tilbringer klostertida si i St. Sixtus av Vestvleteren med ensomhet, bønn, kroppsarbeid - og ølbrygging, skriver nyhetsbyrået Reuters. Og de har ikke tenkt å prioritere sistnevnte selv etter kåringa hos RateBeer-nettstedet.

- Vi er ikke bryggeriarbeidere, vi er munker. Vi lager bare øl for å ha råd til å være munker, skriver de på nettstedet sitt.

Cognac-gründer Jon Bertelsen tok fem kasser av det populære ølmerket til Norge for tre år siden, og er ikke overrasket over kåringa.

- Dette er det mest elegante og komplekse ølet som noensinne er brygget, sier han til Dagbladet.no.

De sjeldne flaskene forsvant på rekordtid til norske ølentusiaster, og han regner ikke med å ha noe mer å selge i nærmeste framtid.

- Det er ikke noe nytt at ekte klosterøl er vanskelig å få tak i, men nå gjør denne kåringen dessverre til at det beste merket blir enda verre å skaffe, sier Bertelsen.

SISTE DRÅPER: Munkene ble tatt på senga av ølkåringa, og hadde ikke sjanse til å møte etterspørselen på verdens beste øl. Foto: SCANPIX/AP
SISTE DRÅPER: Munkene ble tatt på senga av ølkåringa, og hadde ikke sjanse til å møte etterspørselen på verdens beste øl. Foto: SCANPIX/AP Vis mer
<B>HELLER BØNN ENN BRYGGING: Salgskontoret i den vest-belgiske byen Westvleteren er nå stengt.