Coronaviruset:

Munnbind-alarm: - Veldig farlig

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell frykter falsk trygghet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Sverige er ikke munnbind et tema. I et intervju med den tyske avisa Bild deler landets statsepidemiolog Anders Tegnell sitt syn på nødvendigheten av munnbind.

- Land som Spania og Belgia har fått befolkningen til å bruke munnbind, men antallet infeksjoner har økt, sier han til den tyske avisa.

Stadig innfører flere land påbud om bruk av munnbind utendørs og/eller på offentlig transport. For en drøy uke siden snudde blant annet danskene og innførte krav om munnbind når de bruker kollektiv transport. Den siste tida har også land, som Storbritannia og Belgia, innført påbud om bruk av munnbind på offentlige steder som butikker.

I Red light distrikt i Amsterdam ble det rett før helga påbudt med munnbind - og som de fleste vet er det krav om å ha på munnbind på fly.

I Norge er ikke et slikt påbud innført, men assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad uttalte forrige uke at det om kort tid vil komme nye råd relatert til bruk av munnbind i Norge.

Bent Høie har gått ut med et bilde der han viser hvordan munnbindet ikke skal brukes.

- Overraskende svakt

I Intervjuet med statsepidemiolog Tegnell, som gjengis hos Expressen, får Tegnell spørsmål om den svenske coronastrategien. Han gjentar her at den store feilen var deres manglende evne til å stoppe spredningen av smitte til syke- og eldrehjem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer