Covid-19:

Munnbind-motstander døde

Senatoren ble bare 52 år gammel.

SMITTET: Senator Doug Ericksen avbildet i Washington i 2017. Foto: AP /Ted S. Warren
SMITTET: Senator Doug Ericksen avbildet i Washington i 2017. Foto: AP /Ted S. Warren Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske senatoren Doug Ericksen er død.

Han ble 52 år gammel, melder nyhetsbyrået AP.

Ericksen, som var bosatt i Washington DC, døde fredag etter at han i slutten av november ble smittet med covid-19 i El Salvador i Mellom-Amerika.

USAs smittevernbyrå Centers for Disease Control and Prevention (CDC) råder amerikanere til å være fullvaksinerte før de drar til El Salvador, da smittenivået i landet er høyt.

Det er ikke kjent hva Ericksen døde av, eller hvorfor han oppholdt seg i El Salvador.

- Helt grusomt

- Det er helt grusomt å måtte meddele at vår ektemann og far har gått bort, skriver Ericksens kone Tasha Ericksen og deres to barn i en pressemelding ifølge lokalavisa The Seattle Times.

Familien ber om ro til å sørge.

- Be for familien vår og takk for at dere respekterer privatlivet vårt i denne ekstremt vanskelige tida.

KASTET UT: Adam Janne ble kastet ut av flyet da han brukte en stringtruse som ansiktsmaske. Video: Twitter/ NBC News. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Støttet Donald Trump

Ericksen ledet Donald Trumps presidentkampanje i Washington i 2016, og kjempet ifølge AP mot hastelovgivninger som skulle bekjempe spredningen av covid-19.

Han ønsket å innføre en lov som skulle beskytte rettighetene til amerikanere som ikke ønsker å verken vaksinere seg, holde seg innendørs eller bruke munnbind.

Ericksen var ifølge AP en kjent motstander av Washington-guvernør og demokrat Jay Inslee (70), som innførte hastelover for å bekjempe virusspredningen.

- Ikke Kommunist-Kina

I et innlegg han skrev i slutten av oktober, ba Ericksen guvernør Inslee om å trekke seg.

Ericksen var sterk motstander av å tvinge folk til å bruke munnbind og vaksinere seg.

- Vi bor ikke i Kommunist-Kina. Vi ser hva som skjer i Florida, Texas, Arizona og de andre statene i det frie USA. De har ikke vaksinemandater. De er ikke sperret inne. Innbyggerne deres trenger ikke å vise fram papirer for å delta på fotballkamper på en lørdag ettermiddag, skrev Ericksen i innlegget.

Hjem med sykefly

Mens han oppholdt seg i El Salvador, sendte coronasyke Ericksen ifølge AP meldinger til senatet og ba om tips til hvordan han kunne motta monoklonale antistoffer mot covid-19, ettersom det ikke var tilgjengelig der han var.

Kort tid etter tok han et såkalt Medical Evacuation-fly hjem og ble lagt inn på et sykehus i Florida.

Det er ikke kjent om Ericksen var vaksinert mot covid-19 eller ikke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer