Munnkurv

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Statsminister Kjell Magne Bondevik minnet i sin nyttårstale i går kveld om at de som er ansatt i vårt offentlige helsevesen, nå har fått staten som arbeidsgiver. Han forsikret lytterne og seerne om at det er regjeringens hensikt å lage et bedre sykehustilbud til alle med basis i sykehusreformen.
  • Det er utmerket. Men det forutsetter at det også i framtida foregår en informert og faglig debatt om både prinsipper og enkeltsaker innen helsevesenet. Det er derfor bekymringsfullt når direktørene for de nye sykehusregionene så sterkt understreker at helsepersonell skal underordne seg de formelle beslutninger som fattes. Leger, sykepleiere og andre skal ikke offentlig kunne gå ut og argumentere mot ledelsen. Slike prinsipper kan nok være greie i private bedrifter, men sykehusene er alle borgeres eiendom, og det må være ansattes plikt å melde fra om ting de mener er uforsvarlige. Hvis ikke kan det lett oppstå kultur for å feie ting under teppet, slik at mangler ikke blir rettet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer