Munnsår ga kreftdiagnose

Vikarlegen i Drammen var i overkant ivrig da han undersøkte pasientene på legevakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere pasienter i Drammen har klaget på en av legevaktens vikarleger. Legen jobbet i Drammen i sommer, og kom med flere oppsiktsvekkende diagnoser, skriver Drammens Tidende.

- Klagene går på at han skremmer folk unødvendig, sier kommunelege Anna Støylen Hølland til avisa.

Hun forteller at vikarlegen ved et tilfelle fortalte et par at deres barn var så blekt at det måtte dreie seg om enten kreft eller tuberkulose. Samtidig anklaget han barnets fastlege for ikke å ha undersøkt barnet grundig nok.

Da det viste seg at barnet verken hadde tuberkulose eller kreft, fortalte foreldrene om episoden til fastlegen. Han ble rasende og sendte et formelt klagebrev til kommunelegen.

Støylen Helland tok saken opp med vikarlegen, og fortalte ham at han ikke måtte stille slike diagnoser uten grundige undersøkelser. Men vikaren forsvarte seg med at folk ville ha svar.

En annen pasient klaget til legevakten da han fikk kreftdiagnose etter å ha oppsøkt legevakten med munnsår.

Da vikarlegen ble konfrontert med klagene uteble han fra vaktene sine på legevakten. Og siden har ingen sett ham. Fordi han ikke lenger er ansatt ved legevakten i Drammen anser kommunelegen seg ferdig med saken. Likevel vurderer fylkeslegen om det skal opprettes tilsynssak som i verste fall gjør at vikarlegen mister bevillingen.

Ifølge Drammens Tidende er legens identitet unntatt offentligheten, og de har derfor ikke klart å komme i kontakt med ham. Ingen ved legevakten på Nedre Eiker vet hvor legen jobber i dag.