- Munnvann kan være årsaken til brune tenner

Forskere mener middelet har liten eller ingen positiv effekt.

TANNLEGER: Det er ifølge flere tannleger velkjent at Listerine kan føre til misfargede tenner.  Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
TANNLEGER: Det er ifølge flere tannleger velkjent at Listerine kan føre til misfargede tenner. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): President i Tannlegeforeningen Carl Christian Blich sier til Dagens Næringslivs papirutgave at de stadig oftere ser misfargede tenner hos pasienter som bruker Listerine munnskyllemiddel.

- Blir bedre - Jeg vil si at det er en svært sannsynlig sammenheng. De siste årene har jeg sett mer av det, og jeg tror grunnen er at flere har tatt det i bruk, sier tannlegen. Han har også sett at misfargingen har blitt bedre når pasienten slutter å bruke middelet.

En forskningsartikkel av blant annet professor Hans Preus ved det odontologiske fakultet ved Universitetet i Oslo, konkluderer med at de som pusser tennene riktig har liten eller ingen effekt av å bruke Listerine Total Care.

Preus sier til DN at han har hørt fra tannleger at Listerine kan gi misfarging, men at de ikke så tegn til det under undersøkelsen.

Han legger til at det kan være på grunn av at perioden de studerte bare var tre uker.

- Ikke signifikant økning Kommunikasjonsbyrået Weber Shandwick svarer til DN at en rekke studier viser at det tannlegene sier ikke er riktig.

- Data fra en rekke kliniske studier som undersøkte effekten av Listerine munnvann på utvikling av misfarging viser at langvarig bruk av Listerine (seks måneder) ikke er forbundet med noen signifikant økning i nivået av misfarging sammenlignet med nivåene før bruken av Listerine, uttaler kommunikasjonsbyrået til Dagens Næringsliv etter å ha sett kritikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer