Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Murdoch har klokkertro på eget selskap

Tror News Corporation vil komme styrket ut av avlyttingsskandalen som rulles opp i Storbritannia.

HAR TROEN: Mediemogul Rupert Murdoch har troen på at News Corporation vil komme styrket ut av avlyttingsskandalen. Foto: REUTERS/Parbul TV via Reuters Tv
HAR TROEN: Mediemogul Rupert Murdoch har troen på at News Corporation vil komme styrket ut av avlyttingsskandalen. Foto: REUTERS/Parbul TV via Reuters Tv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle skal vite at jeg har den største tiltro til at vi vil komme ut av dette som et styrket selskap, sier Murdoch i en kunngjøring til sine ansatte.

- Det vil ta tid for oss å gjenreise tillit og tiltro, men vi er fast bestemt på å leve opp til forventningene til våre aksjeeiere, kunder og partnere, lover den 80 år gamle mediemogulen videre.

Grillet i Parlamentet Tirsdag ble Murdoch grillet under en høring i det britiske parlamentet om sin kjennskap til den omfattende telefonavlyttingen tabloidavisen News of the World drev med.

Murdoch la ned avisen da skandalen ble kjent og bedyret tirsdag at han var helt uvitende om avlyttingen.

- Jeg ble sjokkert og forferdet over anklagene som nylig ble rettet mot News of the World, og jeg er svært lei meg for den smerte som ble påført, sier Murdoch til sine ansatte.

- Og vi har tatt ansvaret. Jeg har ledet dette selskapet i over 50 år og har alltid gjort det på vågalt vis. Men jeg har aldri tolerert slik oppførsel som er beskrevet de siste ukene. Det hører ikke hjemme i News Corporation, sier Murdoch.

- Ydmyk Den australskfødte mangemilliardæren, som kontrollerer aviser, fjernsynsstasjoner og filmselskap verden over, er ikke nådig i sin omtale av dem som sto bak avlyttingen.

- Disse alvorlige anklagene som er rettet mot noen av våre tidligere ansatte i News of the World, strider mot våre regler og reflekterer ikke det våre mange ansatte står for, slår han fast.

Under tirsdagens høring i Underhuset nektet han å ta ansvaret for telefonavlyttingen av tusenvis av intetanende briter, men beklaget likevel overfor ofrene.

- Jeg vil bare si én setning: Jeg har aldri følt meg så ydmyk i hele mitt liv, sa han.

- Motbydelig Murdochs nære medarbeider Rebekah Brooks, som tidligere var redaktør i News of the World, bekreftet under høringen at avisen hadde leid inn privatdetektiver i sin jakt på skandaler, men også hun nektet for at hun hadde kjennskap til telefonavlyttingen.

- Tanken på at noen som ble betalt av News of the World hadde tilgang til Milly Dowlers telefon, eller verre, at det ble godkjent av noen i News of the World, er like motbydelig for meg som for alle andre i dette rommet, sa Brooks.

13 år gamle Dowler ble drept i 2002. Telefonsvareren hennes ble avlyttet av News of the World i tiden fra hun ble meldt savnet til hun ble funnet drept. Det var denne avsløringen som fikk avlyttingsskandalen til å eksplodere for to uker siden.

(NTB)