Murdoch krangler med arvingene

Barna snakker ikke lenger med milliardærpappaen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før helga ble det kjent at Lachlan Murdoch (33) fratrer sin ledende stilling i mediemogulen Rupert Murdochs (74) milliardimperium. 33-åringen har lenge vært betraktet som en naturlig arvtaker til Murdochs verdensomspennende imperium, og nyheten kom som et sjokk på både ansatte og observatører som følger selskapet.

Krangler om farsarven

Nå skriver CNN at det er oppstått sterk uenighet mellom Murdoch og hans tre barn fra andre ekteskap, Lachlan, James og Elisabeth. Uenigheten omhandler også halvsøsteren Prudence fra første ekteskap.

Striden har bakgrunn i at Murdoch giftet seg med kone nummer tre, Wendi Deng, i 1999. Da han inngikk ekteskapet, gjorde han også en avtale med sine fire voksne barn om at familiens eget fond, med verdier tilsvarende minst seks milliarder kroner, skulle forbeholdes dem. 

I etterkant har Murdoch fått ytterligere to døtre sammen med Wendi, og nå vil han endre avtalene slik at også de to småjentene får del i verdiene
.

Vil likebehandle

Ifølge Wall Street Journal har striden ført til at Murdoch har mistet kontakten med sine voksne barn. Lachlans beslutning om å trekke seg fra stillingen sin skal være en følge av kranglingen med faren. Lachlan skal også ha kommet svært dårlig overens med sin overordnete Peter Chemin.

Offiselt trekker 33-åringen seg ut for å flytte hjem til Australia med kona Sarah og sønnen Kalan på åtte måneder.

Murdoch selv avviser at det eksisterer noen isfront mellom ham og barna hans.

NY KONE: Wendi Deng er Rupert Murdochs kone nummer tre. Nå krangler barna om arv. Foto: SCANPIX
NY KONE: Wendi Deng er Rupert Murdochs kone nummer tre. Nå krangler barna om arv. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det er ingen krangel. Alle mine barn vil bli behandlet likt, sier Murdoch, som også legger til at han gleder seg til den dagen sønnen velger å gjenoppta jobben i selskapet.

Ekskona spådde bråk

Ifølge avisa Sydney Morning Herald har Murdochs ekskone Anna Mann allerede spådd at det kommer til å bli mye bråk rundt arvespørsmålene i Murdoch-familien. I et intervju for fire år siden sa hun at barna hennes har vært utsatt for et enormt press som de burde ha sluppet. Intervjuet ble publisert i damebladet Australian Women\'s Weekly, et magasin som eies av en av eksmannens konkurrenter.

Anna Mann sa også klart at hun ikke ønsker at noen av barna hennes skal overta eksmannens posisjon som leder av News Corp etter Murdochs død.

FLYTTER HJEM:</B> Lachlan Murdoch forlater pappas selskap og flytter hjem til Australia med kona Sarah.