LØSLATT Den tidligere toppsjefen i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks, ble natt til mandag løslatt mot kausjon, få timer etter at hun ble pågrepet av britisk politi. Foto: FACUNDO ARRIZABALAG/EPA
LØSLATT Den tidligere toppsjefen i Murdoch-selskapet News International, Rebekah Brooks, ble natt til mandag løslatt mot kausjon, få timer etter at hun ble pågrepet av britisk politi. Foto: FACUNDO ARRIZABALAG/EPAVis mer

Murdoch-sjef løslatt mot kausjon

Skal grilles av politikere i dag om ulovlig avlytting av briter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

43-åringen var tidligere redaktør i tabloidavisene News of the World og The Sun, som anklages for å ha avlyttet telefonene til flere tusen privatpersoner.

Ifølge en talsmann for Brooks troppet hun søndag frivillig opp hos politiet i London, som kort tid etter opplyste at hun var pågrepet, mistenkt for telefonavlytting og korrupsjon.

London-politiet bekreftet natt til mandag at hun ble løslatt mot kausjon.

- Hun ble løslatt mot kausjon rundt midnatt og skal møte opp hos politiet igjen i slutten av oktober, het det i en kunngjøring.

I tillegg til å være en av mediemogul Rupert Murdochs høyest betrodde medarbeidere, er Brooks en venn av statsminister David Cameron.

Etter planen skal den tidligere redaktøren møte i Underhuset tirsdag, sammen med far og sønn Murdoch, for å forklare seg om den ulovlige avlyttingen.

(NTB)