TREKKER BUDET: Mediemogulen Rupert Murdoch har trukket budet som ville gitt ham majoriteten av aksjene i BSkyB. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/SCANPIX
TREKKER BUDET: Mediemogulen Rupert Murdoch har trukket budet som ville gitt ham majoriteten av aksjene i BSkyB. Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA/SCANPIXVis mer

Murdochs bud på BSkyB er trukket

News International kjøper ikke Storbritannias største kommersielle TV-kanal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Beslutningen om å trekke budet på hele BSkyB kommer etter den voldsomme oppmerksomheten om de ulovlige avlyttingsmetodene den Murdoch-eide avisen News of the World har benyttet.

Det har vært et økende politisk press mot at Murdoch skulle få overta 61 prosent av aksjene i BSkyB, som blant annet eier Sky News.

Nyheten kom rett før det britiske Underhuset skulle vedta en resolusjon som fordømmer at Murdoch overtar BSkyB.

Visestyreformann i News International, Chase Carey, sier til The Guardian at «det er for vanskelig å ta over selskapet i dagens  klima».

- Vi tror at overtagelsen vår av BSkyB ville vært bra for begge selskapene, men det har blitt for vanskelig å gjennomføre med dagens situasjon. Vi er stolt over den suksessen vi så langt har oppnådd med selskapet og vårt bidrag til det, sier Carey.