Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Murdochs høyre hånd i ilden

Tidligere redaktør i News of the World, Rebekah Brooks, i høring i parlamentet.

ETTERFORSKES: Rebekah Brooks var sjefredaktør i tabloiden News of the World fra 2000 til 2003. Hun avviser at hun har visst noe om den ulovlige avlyttingen. Foto: EPA/PRESS ASSOCIATION UK AND IRELAND
ETTERFORSKES: Rebekah Brooks var sjefredaktør i tabloiden News of the World fra 2000 til 2003. Hun avviser at hun har visst noe om den ulovlige avlyttingen. Foto: EPA/PRESS ASSOCIATION UK AND IRELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brooks møtte for parlamentskomiteen etter at mediemogulen Rupert Murdoch og sønnen James hadde vitnet.

Brooks var sjefredaktør for News of the World fra 2000 til 2003. Det var i denne perioden avisa avlyttet telefonsvareren til en savnet 13 år gamle Milly Dowler. Hun hevder hun ikke visste noe om denne avlyttingen. Seinere ble Brooks direktør for News International. Hun trakk seg fra jobben 15. juli på grunn av avlyttingsskandalen. Søndag ble hun pågrepet i saken.

Angrer - Er det noe du angrer på?

- Selvfølgelig. Det som skjedde med Milly Dowlers familie var avskyelig, sier Brooks.

Hun hevder også at News of the World bare fulgte det som var vanlig praksis blant britiske aviser rundt årtusenskifte, men hun avviser at hun selv noengang bevisst har betalt politiet for informasjon eller attestert for slike utbetalinger. Hun hevder også at det kom en kulturendring i Fleet Street etter en rapport om personvern, «What Price Privacy».

Samtidig hevder hun at hun ikke fikk vite om avlyttingen av Dowlers telefon før inntil nylig.

- Jeg fikk høre påstandene om at Milly Dowlers telefonsvarer var avlyttet for to uker siden, sier Brooks.

Hun ble også spurt om det er overskrifter hun angrer på i sin redaktørtid.

- Jeg tror ikke du vil finne en eneste redaktør i Fleet Street som ikke føler at noen av overskriftene de har publisert, har inneholdt feil. Jeg er ikke annerledes, sier Brooks.

Stengte avisa rooks var sentral da mediekonsernet besluttet å stenge den tradisjonsrike tabloidavisa News of the World tidligere denne måneden.

- Det var en kollektiv beslutning å stenge News of the World, sier Brooks.

Da hun informerte de ansatte i avisa om den skulle legges ned, skal hun ha sagt at de ville forstå om et års tid hvorfor selskapet måtte legge ned avisa. Det skapte spekulasjoner om at enda større skjeletter var skjult i skapene.

- Jeg hadde ingen innsikt knyttet til de dokumentene politiet nå har beslaglagt. Etter et år eller mer vil folk ha kommet til bunns i hva som er skjedd, sier Brooks.