- Muren er tragisk

Pave Benedikt XVI på sitt første besøk i en palestinsk flyktningleir.

STØTTER PALESTINSK STAT Under sitt besøk på Vestbredden i dag gjorde Paven det klart at Vatikanet støtter palestinernes rett til en suveren stat, og til å kunne leve trygt og fredelig sammen med sine naboer. Foto: Scanpix/Reuters
STØTTER PALESTINSK STAT Under sitt besøk på Vestbredden i dag gjorde Paven det klart at Vatikanet støtter palestinernes rett til en suveren stat, og til å kunne leve trygt og fredelig sammen med sine naboer. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

 Pave Benedikt XVI omtalte Israels såkalte sikkerhetsmur som «tragisk» på sitt første besøk i en palestinsk flyktningleir.

- Mens vi er samlet her i ettermiddag, tårner muren over oss som en sterk påminnelse om dødpunktet som forholdet mellom israelere og palestinere ser ut til å ha nådd. I en verden der flere og flere grenser åpnes opp, er det tragisk å se at murer fortsatt bygges, sa paven da han besøkte flyktningleiren Aida like utenfor Betlehem onsdag.

Paven reiste på sitt første besøk til Vestbredden onsdag, og ble eskortert gjennom et krysningspunkt i den 8 meter høye muren som utgjør en del av Israels såkalte sikkerhetsbarriere mot det palestinske området.

Her ble han møtt av palestinernes president Mahmoud Abbas, som fordømte barrieren som en «apartheidmur» som har til hensikt å holde palestinske kristne og muslimer ute fra den jødiske staten.

Paven avholdt seg imidlertid fra å fordømme muren.

Uttrykte solidaritet

Derimot uttrykte han solidaritet med palestinerne og ba om at Israel hever blokaden av Gazastripen da han for første gang besøkte Jesus fødeby Betlehem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer