Dagbladet erfarer

Murrer: Ap tar æren

Gjentatte ganger har Ap rykket ut og skrytt av seire SV har forhandlet fram. Dagbladet er kjent med at det murrer i SV, men foreløpig er de rause.

ENIGE: SV-leder Audun Lysbakken og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) smilte da de la fram budsjettforliket. Siden har Ap gått offensivt ut og skrytt av SVs forhandlingsseire. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
ENIGE: SV-leder Audun Lysbakken og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) smilte da de la fram budsjettforliket. Siden har Ap gått offensivt ut og skrytt av SVs forhandlingsseire. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

- Jeg er raus og liker å dele. Jeg tror folk kjenner igjen at det er SV-politikk regjeringen skryter av. Når de går høyt ut kan vi senke skuldrene på gjennomføringen, sier helsepolitisk talsperson Marian Hussein i SV.

Hun har flere ganger de siste dagene sett Arbeiderpartiet gå ut og skryte av det SV har vunnet fram med i budsjettforhandlingene.

Bare innen helsefeltet har Ap skrytt av kanskje den blankeste SV-seieren av dem alle: tannhelse. Og videre «tatt æren» for ekstra penger til barnepalliasjon og investeringstilskudd til omsorgsboliger.

Saker som ikke Ap selv klarte å prioritere i regjeringens budsjett, men som har kommet i stand etter forhandlinger med SV.

Dagbladet er kjent med at det nå begynner å murre i SV over at Ap går høyt ut på saker der SV har brukt verdifull forhandlingsmakt for å kjempe igjennom.

Marian Hussein selv har skrevet følgende på Twitter:

Det er besnærende å lese innleggene til en del AP representanter i SOME (sosiale medier, red.anm.). Det virker som om regjeringen har forhandlet med AP for å levere et sosialdemokratisk budsjett i går kveld. Besnærende …

RAUS: SV-topp Marian Hussein inntar en raus holdning til at Ap går ut og skryter av SV-seire. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet
RAUS: SV-topp Marian Hussein inntar en raus holdning til at Ap går ut og skryter av SV-seire. Foto: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer

Ap stemte ned - skryter nå

Torsdag morgen var Arbeiderpartiets helsetopp Cecilie Myrseth gjest på NRKs Politisk kvarter. Der skrøt hun av hvordan private aktører på fastlegemarkedet nå skal regulere strengere.

Så seint som 10. november stemte Ap ned et SV-forslag om det samme, men SV fikk det forhandlet inn i statsbudsjettavtalen med Ap og Sp.

- Er det ikke problematisk at Ap tar æren for SV-seire?

- Regjeringen må gjerne vise entusiasme for våre forslag. Det viser at det kommer til å bli gjennomført, så jeg ikke trenger å bekymre meg for det. Det er kjempebra, sier Marian Hussein.

- Når det gjelder reguleringen av de helprivate legetjenestene så er det fint at de nå går hardt inn for å gjennomføre det, fortsetter SV-toppen.

- Du ler nå?

- Det viser hvor viktig det er å få saker gjennom i forhandlingene, svarer Hussein.

Dagbladet er kjent med at da Høyre styrte SMK var det høy bevissthet om å la KrF, Venstre og Frp «få skinne» på sine gjennomslag.

Ap-Myrset: - Stolt av helheten

Spørsmålet går til Myrseth på om Ap kanskje ikke forsyner seg med litt vel mye kake - og at det bare blir smuler igjen til lillesøster SV.

- Vi tar ansvar for helheten, og er stolte av det vi har fått til. SV har åpenbart fått mange gjennomslag, og jeg eier helheten i det som er blitt et veldig godt stykke politisk arbeid, sier Myrseth (Ap) til Dagbladet.

Myrseth mener alle tjener på at Ap er stolte av nettopp SVs gjennomslag som danner den store helheten.

- Det hadde jo vært veldig dumt av meg å stille meg i et hjørne og tenke at det var dumt SVs gjennomslag ikke skulle vises fram. Ap og SV står nære i mange saker, utdyper Myrseth.

Marian Hussein er usikker på om det svekker regjeringens troverdighet når de tar æren for SV-seire.

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke jobbet i PR-bransjen, men i helsevesenet, sier Marian Hussein.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer