Egypts tidligere president Mohamed Mursi, her avbildet under et møte med daværende utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i Kairo i 2013, er dømt for forakt for retten. Foto: Steinar Schjetne / NTB scanpix
Egypts tidligere president Mohamed Mursi, her avbildet under et møte med daværende utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i Kairo i 2013, er dømt for forakt for retten. Foto: Steinar Schjetne / NTB scanpixVis mer

Mursi dømt til tre års fengsel

Egypts tidligere president Mohamed Mursi er i en domstol i Kairo dømt til tre års fengsel for forakt for retten, melder statlig fjernsyn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mursi var sammen med 24 andre tiltalt for forakt for retten.

Domstolen begrunner kjennelsen med en tale som Mursi holdt for fire år siden. «Målet var å spre hat», heter det i kjennelsen. Talen ble holdt på fjernsyn mens Mursi var president i 2013. Han kom i talen med anklager mot en dommer som hadde oppsyn med å overvåke valgfusk i tidligere valg.

Mursi har anledning til å anke dommen. Han har blitt stilt for retten i flere ulike saker etter at han ble avsatt som president.

Mursi representerte Det muslimske brorskap og var Egypts første demokratiske valgte president da han kom til makten i 2012. Året etter ble han avsatt av hæren. Nåværende president Abdel Fattah al-Sisi ledet militæropprøret som førte til Mursis avgang.

(©NTB)