PROTESTERER: Demonstranter har samlet seg utenfor presidentpalasset i Kairo. Foto: KHALED ELFIQI / EPA / NTB Scanpix
PROTESTERER: Demonstranter har samlet seg utenfor presidentpalasset i Kairo. Foto: KHALED ELFIQI / EPA / NTB ScanpixVis mer

Mursi forlot presidentpalasset under gatekamper

Egypts president Mohamed Mursi skal ha forlatt presidentpalasset i Kairo etter at det brøt ut kamper mellom politi og demonstranter rett utenfor bygningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kilder ved presidentens kontor opplyste tirsdag kveld at Mursi hadde dratt. Utenfor sto tusenvis av mennesker og ropte slagord mot mannen som de mener er i ferd med å endre Egypt til et diktatur.

De hadde tidligere brutt seg gjennom politisperringer for å nå fram til muren rundt palasset. Dermed var det bare vaktene ved portene som hindret dem fra å ta seg inn i palasset.

Politiet avfyrte tåregass, og åtte personer ble skadd i sammenstøtene, ifølge en sikkerhetskilde. En gruppe demonstranter angrep også et pansret politikjøretøy og banket opp sjåføren. Andre politivakter trakk seg inn i palasset.

Demonstrantene består både av liberalere, kristne, sosialister og andre som anklager Mursi for å ha gitt seg selv altfor stor makt i et forsøk på å presse gjennom en grunnlov som er utarbeidet av en nasjonalforsamling dominert av islamister.

Det er planlagt at grunnloven skal legges ut til folkeavstemning 15. desember.

- Folket vil at regimet faller, ropte demonstrantene som deltok i tirsdagens protest. De vil at han gir fra seg sine utvidede fullmakter og sørger for at grunnlovsforsamlingen får en mer representativ sammensetning.

(NTB)

FORLOT PALASSET: Tusenvis av demonstranter har samlet seg utenfor presidentpalasset i kairo, men Mohamed Mursi skal ha forlatt huset. Foto: KHALED ELFIQI / EPA / NTB SCANPIX
FORLOT PALASSET: Tusenvis av demonstranter har samlet seg utenfor presidentpalasset i kairo, men Mohamed Mursi skal ha forlatt huset. Foto: KHALED ELFIQI / EPA / NTB SCANPIX Vis mer