Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Murud selger luksusvillaen

Frank Murud svindlet Oslo-skolene for 89 millioner. Nå må han selge alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo Kommune krever minst 89 millioner kroner tilbakebetalt fra Frank Murud etter korrupsjonsskandalen i Undervisningsbygg.

For hver dag som går øker gjelda med 23.000 kroner i morarenter, opplyser politiet overfor Aftenposten i dag.

Biler, båter og eiendommer

Politiet har nå tatt beslag i Muruds mange verdifulle eiendommer, båter, biler og aksjer og ønsker å selge dem så raskt som mulig. Bare huset til Murud i Holmenkollen i Oslo er verdt minst 10,5 millioner kroner.

Muruds advokat Anders Brosveet bekrefter at hans kliens samarbeider med politiet.

- Vi har pushet på for å få realisert verdier så fort som mulig. Det gjelder båter og sånt som er verdt mer nå enn om fire uker, sier Brosveet til Aftenposten.

Aksjer til 34 millioner

Eiendommene til Murud er verdt minst 25 millioner kroner, men han har også flere lån. Blant annet fikk den kommuneansatte mannen låne hele åtte millioner kroner av Handelsbanken for å kjøpe hus høsten 2002.

MILLIONVILLA: Frank Murud kjøpte denne villaen i Holmenkollen for over ti millioner kroner i 2002. Nå må han selge for å betale gjelda si på 89 millioner kroner. Foto: Truls Brekke
MILLIONVILLA: Frank Murud kjøpte denne villaen i Holmenkollen for over ti millioner kroner i 2002. Nå må han selge for å betale gjelda si på 89 millioner kroner. Foto: Truls Brekke Vis mer

Han har en solid aksjepost i Birdstep Technology, verdt 34,4 millioner kroner, og i tillegg flere biler og båter.

Fungerende leder for Undervisninsbygg, Gunnar A. Leganger bekrefter at de har reist erstatningskrav på 89 millioner pluss renter, mot Murud. Han utelukker ikke at kravet kan bli større.

Det vurderes løpende om kravet skal økes, og eventuelt mot andre aktører i korrupsjonssaken.

image: Murud selger luksusvillaen