Mus angrep 18 mnd. gamle Oddrun

LILLEHAMMER (Dagbladet): Oddrun lå godt innpakket og sov i vogna da den ilske musa gikk til angrep. Den kravlet rundt på ansiktet til den forsvarsløse babyen og beit 15 ganger før mora kom styrtende til, tilkalt av ungens voldsomme hyl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har aldri hørt om noe slikt før, forteller den forskrekkede mora, Åse Randi Fjeldberg fra Vingrom til Dagbladet.

Mora hadde lagt Oddrun ut i sportsvogna i uthuset i frykt for katter som kan hoppe opp i vogna, dekket henne godt til med varme klær inne i varmeposen og lukket igjen døra til uthuset. Tryggere kunne ikke Oddrun sove, mente foreldrene.

Blødde over øyet

- Etter en times tid hørte vi Oddrun gråt, og jeg trodde hun bare hadde mistet smokken. Men hun gråt så voldsomt, at det måtte vært noe mer, mente mor.

Da hun først så at barnet blødde fra sår over øyet, trodde hun Oddrun hadde klort seg.

- Men da jeg tok opp hendene hennes, hadde hun vottene på, og de hadde flere flekker av blod. Akkurat da så jeg også rumpa på ei mus oppe i vogna, og reiv umiddelbart til meg ungen, forteller hun til Dagbladet.

Trampet i gulvet

Oddruns foreldre fikk igjen bekreftet musas uredde opptreden da pappa Steinar gikk ut i uthuset kort tid etter angrepet på Oddrun.

- Musa satt oppe i sportsvogna, og nærmest lette etter Oddrun. Han måtte trampe i gulvet for at musa skulle forsvinne, forteller Åse Randi.

Natt til i går gikk musa rett i fella, som Oddruns foreldre hadde satt ut i uthuset der Oddrun lå.

Oddrun reagerte kraftig da hun fikk se plageånden sin.

I går var hun opplagt og uten reaksjoner.

Ifølge distriktsveterinær Mathias Bruheim er det lite som tyder på at musa har musepest, og han sier at det ikke er uvanlig at mus biter i forsvarsløse og stilleliggende kropper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer