MUS FLØY ALENE:  Musen som førte til at SAS-passasjerene måtte bytte fly, fikk fly alene fra Stockholm til Oslo. - I Oslo er det tillatt å bruke en type limpapir som musen kan sette seg fast i, forklarer pressetalsmann Anders Lindström i SAS.

 Foto EIK/ROBERT S. Dagbladet
MUS FLØY ALENE: Musen som førte til at SAS-passasjerene måtte bytte fly, fikk fly alene fra Stockholm til Oslo. - I Oslo er det tillatt å bruke en type limpapir som musen kan sette seg fast i, forklarer pressetalsmann Anders Lindström i SAS. Foto EIK/ROBERT S. DagbladetVis mer

Mus fikk fly alene fra Stockholm til Oslo

Passasjerene måtte ta et annet fly da SAS-flyet ble innstilt. Musa derimot, fikk fly alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var på en avgang fra New York til Stockholm at det ble oppdaget en mus i flykabinen. I løpet av dagen forsøkte de ansatte å fange flymusa, men uten hell. Etter ti timers musejakt, måtte de ansatte på Arlanda gi tapt.

- Personalet så en mus på flighten over fra New York. Så fort vi fikk vite det, besluttet vi å undersøke flyet når det hadde landet, sier pressetalsmann Anders Lindström i SAS til nyhetsbyrået TT.

Dermed måtte flyselskapet innstille avgangen og sette passasjerene på et annet fly.

Musa fikk fly
Musa fikk fly i ensom majestet fra Stockholm til Oslo der SAS-maskinen har en planlagt avgang torsdag morgen.

- Vi håper vi kan fange musa i Oslo. Der er det tillatt å bruke en type limpapir som den kan sette seg fast i, sier Lindström.

- Står med åpne dører
Den svenske avisa Aftonbladet skriver at en flyvertinne og to amerikanske politimenn opplyste at de hadde funnet en mus om bord. Passasjerene skal da ha sittet i kabinen i over to timer på flyplassen i New York mens man lette etter den pelskledde inntrengeren.

Vel framme i Sverige holdt blindpassasjeren seg unna musefellene som ble satt ut. Det er ikke første gang de små gnagerne skaper problemer for flyselskapet.

- Et fly står jo med åpne dører og skal ta imot både catering og bagasje. Da er det mulig for en mus å komme om bord. Det skjer ikke ofte, men fra tid til annen, sier Lindström.

(NTB)