Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Muselort til frokost!

Hun trodde det var frø, for så å oppdage at krydderet på brødskiva og egget var muselort. Men frokosten smakte, den. Musene, derimot, begynte å bli plagsomt mange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det noe spesielle krydderet var bare en bieffekt av Malene Samuelsens (52) sommerdrama. Klesdesigneren bor i California, men kommer hver sommer hjem til fedrelandet og oldefarens 150 år gamle hus på Jessøya i Tvedestrand. Den enslige kvinnen trives med å feriere alene. Men denne sommeren ble hun ønsket velkommen av flere bataljoner av smågnagere.

555 mus har til nå bukket under for hennes fire feller. Hvor mange de ubudne gjestene er - der de kravler i kjeller, vegger, loft og tak - har hun ikke begrep om. Kanskje 1000? Kanskje fler?

Musekjendis

- Det var ikke på denne måten jeg hadde tenkt å bli kjendis, ler hun i telefonrøret fra øya si i Tvedestrand. For etter Agderpostens oppslag «Har fanget 550 mus... men marerittet bare fortsetter», skulle «alle» plutselig intervjue Malene - agurktid som det er. Til slutt overlot hun dem til telefonsvareren. Så altfor skremt virker hun så langt fra å være. Hun har alltid syntes de pelskledde små har vært så søte.

Senga full av mus

- Én natt var de over hele senga. De krøp over halsen, fjeset og panna. Ikke øynene og munnen, altså. Men Gud, jeg satte meg opp og slo lyset på.

- Men fikk ikke panikk?

- Nei. Ja. Jo, jeg må si med én gang så litt. Men ikke sånn ordentlig. For egentlig så liker jeg opplevelser.

Gift synes hun er inhumant, så hun lar dem gå i fella, og legger dem ut på dørrista der fuglene nebber dem til seg. Fire nye feller er bestilt for å få fortgang i saken.

Malene skal etter 30 år faktisk flytte hjem igjen til Norge og Tvedestrand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!