Musespor i kasser med grillpølser fra Rema 1000 i Danmark

Reitan Distribution tilbakekaller REMA 1000 Grillpølser, melder danske Fødevarestyrelsen.

NORSKE EIERE: Rema 1000-konsernet, som også har butikker i Danmark, eies av Reitan-familien fra Trondheim. Her representert ved Rema-sjef Ole Robert Reitan. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
NORSKE EIERE: Rema 1000-konsernet, som også har butikker i Danmark, eies av Reitan-familien fra Trondheim. Her representert ved Rema-sjef Ole Robert Reitan. Foto: Agnete Brun / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske Fødevarestyrelsen skriver i en nyhetsmelding at virksomheden Reitan Distribution tilbakekaller REMA 1000 Grillpølser 550 gram, etter at det er konstatert spor etter mus i to kasser med grillpølser.

Ifølge pressemeldingen dreier det seg om et parti produsert den 23. oktober, som skal være holdbar minst fram til 20. november, og som er solgt i butikker over hele Danmark.

- Uegnet til konsum «Spor efter skadedyr (mus) bevirker at produktet er uegnet til konsum», heter det i meldingen, som blant annet Berlingske tidende skriver om nå i ettermiddag.

«Det er korrekt, at vi i en forsendelse "REMA 1000 grillpølser" fra Polen har oppdaget spor av mus i to av de pappkassene som posene med grillpølser ligger i. Vi har destruert hele forsendelsen samt via pressen oppfordret forbrukerne til å gjøre det samme. Det er tale om grillpølser, som kun selges i REMA 1000 i Danmark», skriver Mads Nysted, innkjøps- og salgsdirektør i danske Reitan Distribution, i en epost til Dagbladet.

Selges ikke i Norge «Produktet selges ikke i våre norske butikker, heller ingen andre kjøttvarer fra denne leverandøren», skriver kommunikasjonsrådgiver Amalie Knudsen i Rema 1000 i Norge, i en epost til Dagbladet.

Hun opplyser at Reitan Distribution er distribusjonsleddet til REMA 1000 i Danmark, og at dette ikke er tilknyttet REMA distribusjon i Norge.