BEKLAGER: Musée d’Orsay beklager etter å ha nektet en kvinne med utringning adgang. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB scanpix / AP Vis mer

Museum beklager etter kjole-blemme

Turistattraksjonen og museet Musée d’Orsay beklager etter å ha nektet en kvinne med utringning adgang til stedet.

Publisert

Musée d’Orsay ligger på den andre siden av Seinens bredd, rett overfor kjente Louvre i Paris. Det huser en imponerende malerisamling, og vier seg i all hovedsak til impresjonismen.

Det hadde den franske litteraturstudenten Jeanne gledet seg til å utforske. Men da hun ankom museet onsdag, ble hun møtt av en uventet beskjed. Museumspersonalet nektet henne adgang til stedet.

Grunnen? En for «dristig» kjole med dyp utringning.

- Nei, det der kommer ikke til å skje. Det er ikke tillatt, skal en ansatt ved billettluken ha sagt til henne, og sett ned på brystene hennes, ifølge BBC.

- Regler er regler, skal vedkommende ha fortsatt.

Måtte kle på seg

Jeanne har selv lagt ut historien sin på Twitter, og den har siden gått viralt. Ifølge den franske kvinnen skal hun til slutt ha blitt nødt til å kle på seg en jakke for å komme inn.

- Jeg ville aldri trodd at kløften min ville forårsake et slikt problem, skriver hun.

Hun forklarer at temperaturen målte 26 grader onsdag, og at hun i den anledning hadde på seg den aktuelle kjolen. Hun retter krass kritikk mot museet.

- Ingen sa konkret at utringningen min var problemet, men de fortsatte å stirre ned på brystene mine og referere til dem som: «Det er ikke tillatt», skriver hun.

Hun skal opprinnelig ha nektet å ta på seg jakka for å dekke seg til.

- Jeg ville ikke ta på meg jakka da jeg følte meg dømt og tvunget. Jeg skammer meg. Jeg føler at alle ser på brystene mine. Alt jeg er, er brystene mine. Alle seksualiserer meg, skriver hun.

OVERRASKET: Tone Damli hadde ledet én sesong av «Love Island». Så ringte VG. Video: Rød Løper/Vrang produksjonen. Vis mer

Beklager

Etter at Jeanne la ut historien sin, har museet kommet med en formell beklagelse på sin egen Twitter-profil.

- Vi angrer dypt og ber om unnskyldning til den involverte personen, som vi kommer til å ta kontakt med, skriver Musée d’Orsay.

Jeanne forteller til BBC at hun setter pris på at museet valgte å kontakte henne direkte.

- De ringte meg og sa det var forståelig at jeg reagerte på behandlingen. De sa at de var oppriktig lei seg, sier hun.

Men hadde det ikke vært for hennes store lidenskap for kunst, hadde hun neppe valgt å vende tilbake, medgir hun overfor kanalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer