GRUVEGANG: De fredede sølvgruvene i Kongsberg. Verdier for mangfoldige millioner er stjålet fra gruvene. Foto: Geir Loe Winsrygg / Tomm W. Christiansen
GRUVEGANG: De fredede sølvgruvene i Kongsberg. Verdier for mangfoldige millioner er stjålet fra gruvene. Foto: Geir Loe Winsrygg / Tomm W. ChristiansenVis mer

Museum kjøpte tyvegods

En leder ved Norsk Bergverksmuseum kjøpte tyvegods til museet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør Alfhild Skaardal ved Norsk Bergverksmuseum på Kongsberg bekrefter at en tidligere betrodd ansatt ved museet har vedgått å ha kjøpt mineraler fra den siktede sølvtyven.

- Dette er en politisak. Vedkommende jobber ikke her lenger, sier Alfhild Skaardal.

Hun bekrefter at den tidligere lederen ved Norsk Bergverksmuseum, overfor henne og politiet har vedgått at han har kjøpt mineralet anatase fra Hardangervidda til museet.

- Mineralet er kjøpt for et femsifret beløp, bekrefter Alfhild Skaardal.

Museumsdirektør Skaardal understreker at Norsk Bergverksmuseum ser svært alvorlig på det som har skjedd.

- Var den tidligere betrodde ansatte klar over at han på vegne av museet handlet med en mann som tok seg til rette og stjal fra sølvgruvene dere er satt til å administrere?

- Han har vedgått det. Vi har nulltoleranse for ulovlig ferdsel og skade på fredet kulturmiljø og vil umiddelbart politianmelde slike forhold, sier direktør Alfhild Skaardal ved norsk Bergverksmuseum.

Dagbladet har forgjeves forsøkt å få kontakt med den tidligere ansatte ved Norsk Bergverksmuseum.