Musharraf: - Trekker seg snart som forsvarssjef

Innen utgangen av november. Så vil han bli president igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pervez Musharraf sier han kommer til å trekke seg som forsvarssjef i Pakistan innen utgangen av november. Etter dette vil han ta fatt på en ny presidentperiode som sivilist.

Musharraf advarer i et intervju med nyhetsbyrået AP om at det vil skape kaos dersom han gir etter for opposisjonens krav om å trekke seg. Den pakistanske presidenten anklager så opposisjonsleder Benazir Bhutto, som sitter i husarrest, for å drive politisk oppvigleri og for å ha begått et alvorlig tillitsbrudd.

Han lar likevel døren stå på gløtt for et samarbeid med Bhutto etter valget.

Musharraf sa videre onsdag at han ikke gir etter for press om å avslutte unntakstilstanden som ble innført 3. november. Unntakstilstanden er på ubegrenset tid og kan komme til å vare til etter valget på ny nasjonalforsamling i januar, sier presidenten.

- Alle som er ærlige nok til å si direkte til meg hva realiteten er, alle av dem mener at det vil føre landet ut i kaos dersom jeg ikke håndterer det politiske miljøet nå med meg som sittende president, sier Musharraf.

(NTB)

I SØKELYSET: Verdens oppmerksomhet er rettet mot presidenten i Pakistan etter opptøyene før valget. Foto: B.K.Bangash/AP
I SØKELYSET: Verdens oppmerksomhet er rettet mot presidenten i Pakistan etter opptøyene før valget. Foto: B.K.Bangash/AP Vis mer