Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Musharraf angriper Afghanistans president

- Det foregår en konspirasjon mot oss, sier Pakistans president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Forholdet mellom Pakistans og Afghanistans president er blitt svært kjølig, etter at Afghanistans president Hamid Karzai nylig ga etterretningsinformasjon til pressen.


- Jeg er sjokkert og overrasket over at denne informasjonen er gitt til media, sa den pakistaske presidenten Pervez Musharraf til CNNs «Late Edition» i går.

Nyhetsbyrået Assosiated Press har offentliggjort at materialet fra Karzai blant annet antyder at den beryktede Taliban-lederen Mullah Mohammed Omar skal befinne seg i Pakistan.

- Konspirasjon

Ifølge CNN er Musharraf rasende over avsløringene.

- Karzai har anklaget Pakistan. Dette er en konspirasjon mot Pakistan fra Karzais forsvarsdepartement og etterretningstjenesten i Afghanistan, hevder han.

Musharraf mener materialet aldri skulle vært vist til pressen.

- Er det slik etterretning fungerer? Vi har gått gjennom materialet og to tredjedeler av det er flere måneder gammelt. Stedet de antyder at Mullah Omar befinner seg på er nonsens, sa presidenten.

Samarbeider

I tillegg til påstandene om Mullah Omars oppholdssted, innheholdt rapportene informasjon om lokaliseringen av påståtte treningsleire for terrorister langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan.

Både Afghanistan og Pakistan samarbeider med USA om å finne al-Quaida- og Taliban-ledere.

Afghanistans president Hamid Karzai ble valgt i 2004, i det første presidentvalget etter USAs invasjon i landet. Pakistans president Pervez Musharraf kom til makten under et ikke-voldelig kupp i 1999.

Bush på besøk

President George W. Bush besøkte begge landene i uken som gikk. Om besøket i Pakistan uttalte Bush at formålet delvis var å «fastslå om Musharraf er like dedikert som han har vært tidligere i kampen mot terror».

Musharraf understreket under Bush\' besøk at Pakistan er på god vei mot demokratiske reformer, og hevder de fremdeles forplikter seg til å hjelpe USA i det Bush-administrasjonen kaller «krigen mot terror».

- JEG ER SJOKKERT OG OVERRASKET: Musharraf mener Karzai aldri burde gitt etterretningsinformasjon til pressen.
RUNDREISE: USAs president George W. Bush besøkte både Pakistan og Afghanistan i uken som gikk.
ANGREPET AV MUSHARRAF: Afghanistans president får gjennomgå av den Pakistanske presidenten Pervez Musharraf

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!