Musharraf angriper Afghanistans president

- Det foregår en konspirasjon mot oss, sier Pakistans president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forholdet mellom Pakistans og Afghanistans president er blitt svært kjølig, etter at Afghanistans president Hamid Karzai nylig ga etterretningsinformasjon til pressen.

- Jeg er sjokkert og overrasket over at denne informasjonen er gitt til media, sa den pakistaske presidenten Pervez Musharraf til CNNs «Late Edition» i går.

Nyhetsbyrået Assosiated Press har offentliggjort at materialet fra Karzai blant annet antyder at den beryktede Taliban-lederen Mullah Mohammed Omar skal befinne seg i Pakistan.

- Konspirasjon

Ifølge CNN er Musharraf rasende over avsløringene.

- Karzai har anklaget Pakistan. Dette er en konspirasjon mot Pakistan fra Karzais forsvarsdepartement og etterretningstjenesten i Afghanistan, hevder han.

Musharraf mener materialet aldri skulle vært vist til pressen.

- Er det slik etterretning fungerer? Vi har gått gjennom materialet og to tredjedeler av det er flere måneder gammelt. Stedet de antyder at Mullah Omar befinner seg på er nonsens, sa presidenten.

Samarbeider

I tillegg til påstandene om Mullah Omars oppholdssted, innheholdt rapportene informasjon om lokaliseringen av påståtte treningsleire for terrorister langs grensen mellom Pakistan og Afghanistan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer