- Musharraf blir stilt for riksrett

Regjering mot president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringspartiene i Pakistan er enige om å stille president Pervez Musharraf for riksrett, sier partikilder til nyhetsbyrået AFP.

- Koalisjonspartiene er i prinsippet enige om en riksrettsbegjæring mot president Musharraf, sier en sentral kilde etter samtaler mellom alliansens partiledere.

Beslutningen bekreftes av andre kilder i koalisjonen.

Musharraf kuppet makten i landet i 1999 og styrte Pakistan i åtte år med støtte fra USA, som fortsatt ser på ham som en viktig alliert i den såkalte krigen mot terror.

Men populariteten hans nådde et bunnivå etter at han avsatte landets høyesterettsjustitiarius i 2007, og innførte unntakstilstand for å sikre at han ble gjenvalgt som president.

Musharraf gikk av som forsvarssjef i november i fjor, og partiene til to tidligere statsministre, avdøde Benazir Bhutto og Nawaz Sharif, vant over Musharrafs allierte i valget i februar.

(NTB-AFP)

REGJERING MOT PRESIDENT: Her håndhilser Pervez Musharraf  på den nyvalgte statsministeren Yousuf Raza Gilani i mars. Nå stilles presidenten for riksrett, opplyser kilder til et nyhetsbyrå. Foto: Scanpix/AFP
REGJERING MOT PRESIDENT: Her håndhilser Pervez Musharraf på den nyvalgte statsministeren Yousuf Raza Gilani i mars. Nå stilles presidenten for riksrett, opplyser kilder til et nyhetsbyrå. Foto: Scanpix/AFP Vis mer