MØTTE PRESSEN: Den tidligere presidenten i Pakistan, Pervez Musharraf, møtte journalister i Dubai før han dro tilbake til hjemlandet i dag. Foto: AP Photo/Kamran Jebreili
MØTTE PRESSEN: Den tidligere presidenten i Pakistan, Pervez Musharraf, møtte journalister i Dubai før han dro tilbake til hjemlandet i dag. Foto: AP Photo/Kamran JebreiliVis mer

Musharraf er kommet hjem til Pakistan

Etter å ha levd nesten fire år i frivillig eksil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans tidligere leder Pervez Musharraf trosset Talibans drapstrusler og vendte i dag tilbake til hjemlandet etter nesten fire år i frivillig eksil.

Musharraf sa før avreise fra Dubai at han er villig til å risikere hva som helst for å kunne delta i valget 11. mai.

I storbyen Karachi ble han møtt av hundrevis av tilhengere som slo på trommer, danset, kastet roseblander og viftet med grønne flagg. Han ble ledsaget av tungt bevæpnede vakter idet han ankom flyplassen.

Ved 13-tida er han ventet å holde en tale, men et større offentlig arrangement i byen er avlyst, ifølge BBC.

Musharraf tok makten i et ikke-voldelig kupp i 1999 og styrte landet til 2008. Etter at hans støttespillere tapte valget på ny nasjonalforsamling, ble han truet med riksrett. Han gikk derfor av og forlot senere Pakistan. Han risikerer fortsatt å bli stilt for retten.

Musharrafs parti All Pakistan Muslim League er ikke ventet å vinne mer enn et par plasser i nasjonalforsamlingen under valget.

I dag ble den pensjonerte dommeren Mir Hazar Khan Khoso utpekt til å lede overgangsregjeringen som skal lose landet fram til valget.

Nasjonalforsamlingen i Pakistan ble oppløst for en uke siden. Det er første gang at en pakistansk nasjonalforsamling har greid å sitte ut hele mandatperioden på fem år. Det kommende valget betegnes som historisk.

Natt til søndag ble 17 regjeringssoldater drept i et angrep nordvest i landet, enda et tegn på den ustabile sikkerhetssituasjonen som preger landet.

(NTB)