Musharraf erklærer unntakstilstand i Pakistan

Politifolk sperrer veien til høyesterett og myndighetene har stanset sendingene til private tv-stasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du i Islamabad? Ta kontakt med Dagbladet på telefon 24 00 00 00, per epost til 2400@dagbladet.no eller med sms/mms til 2400

(Dagbladet.no): Klokka 14 kunngjorde statlig fjernsyn at Pakistans president Pervez Musharraf  har besluttet å erklære unntakstilstand i landet. Det er foreløpig ikke gitt noen begrunnelse, men presidenten skal holde en tale senere i dag.

Like før kunngjøringen kom, forsvant alle uavhengige tv- og radiostasjoner fra lufta. Flere steder skal også kabel-tv ha gått i svart. Ifølge BBC News er samtidig militære styrker utplassert i lokalene til de statlige mediene, som fortsetter sine sendinger.

Telefonforbindelsene i Islamabad er kuttet, melder nyhetsbyrået AP.

Øyenvitner forteller til nyhetsbyrået AP at mange titalls politifolk nå sperrer en vei som går inn til Pakistans høyesterett i Islamabad. Rettens dommere er ennå på innsiden.

Unntakstilstanden innebærer at den pakistanske konstitusjonen, og med den grunnloven, blir satt til side. Det er nå krigslovgivningen som teller, sier regjeringskilder til CNN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer