Musharraf går av som forsvarssjef

Hvis han blir gjenvalgt som president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans president Pervez Musharraf kommer til å gå av som forsvarssjef like etter valget dersom han blir gjenvalgt, sa Musharrafs advokat til høyesterett tirsdag.

- Hvis han blir valgt til en ny periode som president, kommer general Pervez Musharraf til å forlate stillingen som forsvarssjef like etter valget og før han avlegger ed som president, sa presidentens advokat Sharifuddin Pirzada til høyesterett.

Advokaten bekreftet dermed budskapet som medlemmer av regjeringspartiet kom med dagen før.

Tidligere statsminister Benazir Bhuttos parti, Pakistans folkeparti (PPP), omtaler president Musharrafs plan om å vente med å gå av som forsvarssjef til han eventuelt er blitt gjenvalgt, som udemokratisk.

- PPP har gjort det veldig klart ved alle anledninger at det ikke kan akseptere en uniformert president. General Musharrafs avgjørelse om å søke gjenvalg mens han bærer uniform, er både grunnlovsstridig og udemokratisk, heter det i en uttalelse fra partiet tirsdag.

Pakistansk høyesterett begynte mandag behandlingen av flere saker mot Musharrafs planer om å få fortsette i en ny periode, samt om Musharrafs rett til å være president og forsvarssjef på samme tid.

Musharrafs dobbeltrolle som både forsvarssjef og president er blitt kritisert etter at han kuppet makten i landet i 1999.

(©NTB)

KASTER UNIFORMEN: General Pervez Musharraf går av som forsvarssjef hvis han blir gjenvalgt som president. Foto: AFP PHOTO/FILE/Aamir QURESHI/SCANPIX
KASTER UNIFORMEN: General Pervez Musharraf går av som forsvarssjef hvis han blir gjenvalgt som president. Foto: AFP PHOTO/FILE/Aamir QURESHI/SCANPIX Vis mer