Musharraf går av som forsvarssjef

Hvis han blir gjenvalgt som president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pakistans president Pervez Musharraf kommer til å gå av som forsvarssjef like etter valget dersom han blir gjenvalgt, sa Musharrafs advokat til høyesterett tirsdag.

- Hvis han blir valgt til en ny periode som president, kommer general Pervez Musharraf til å forlate stillingen som forsvarssjef like etter valget og før han avlegger ed som president, sa presidentens advokat Sharifuddin Pirzada til høyesterett.

Advokaten bekreftet dermed budskapet som medlemmer av regjeringspartiet kom med dagen før.

Tidligere statsminister Benazir Bhuttos parti, Pakistans folkeparti (PPP), omtaler president Musharrafs plan om å vente med å gå av som forsvarssjef til han eventuelt er blitt gjenvalgt, som udemokratisk.

- PPP har gjort det veldig klart ved alle anledninger at det ikke kan akseptere en uniformert president. General Musharrafs avgjørelse om å søke gjenvalg mens han bærer uniform, er både grunnlovsstridig og udemokratisk, heter det i en uttalelse fra partiet tirsdag.

Pakistansk høyesterett begynte mandag behandlingen av flere saker mot Musharrafs planer om å få fortsette i en ny periode, samt om Musharrafs rett til å være president og forsvarssjef på samme tid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer