Musharraf lover valg før 15. februar

Men usikkert om og når presidenten vil kaste uniformen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det skal holdes parlamentsvalg i Pakistan før den 15. februar 2008, lover president Pervez Musharraf. Det skriver BBC.

Generalen, som kom til makta ved et kupp i 1999, så lenge ut til å utsette valget på ubestemt tid. Imidlertid virker det som om gårsdagens samtale med president Bush satte generalen på andre tanker.

Musharraf lover også å gå av som hærsjef, skjønt han kom med forbehold om at Høyesterett må godkjenne at han blir sittende som president for en tredje periode. Presidenten unnlot også å komme med en tidsfrist for avgangen.


- Brutte løfter
Opposisjonen er imidlertid skeptisk til alle presidentens løfter.

- Musharraf lovet å gå av som hærsjef i 2004. Han lovet å kaste uniformen før 15. november. Dette skjedde ikke, tordner tidligere statsminister Benazir Bhutto på CNN. Hun krever at presidenten går av som hærsjef før han tiltrer sin tredje periode som president.

Samtidig vil unntakstilstanden vare i minst ytterligere en måned. Mer enn 700 personer har blitt arrestert i påvente av dagens planlagte demonstrasjon i Rawalpindi nær Islamabad. Politiet i Rawalpindi advarer om at de ikke kommer til å godta brudd på loven mot demonstrasjoner, og mange frykter et nytt blodbad.

Flere tusen opposisjonelle har allerede blitt arrestert etter at president Musharraf innførte unntakstilstand.

GENERAL, PRESIDENT OG DIKTATOR: Nå lover han parlamentsvalg i vinter, men opposisjonen tviler. Foto: AP/Scanpix
GENERAL, PRESIDENT OG DIKTATOR: Nå lover han parlamentsvalg i vinter, men opposisjonen tviler. Foto: AP/Scanpix Vis mer