Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Musharraf møtte i retten i Pakistan

Pakistans tidligere militærdiktator Pervez Musharraf møtte tirsdag i retten for første gang. Der skal han svare for anklager om landsforræderi.

OPPGJØR: Tilhengere av Pakistand tidligere militære hersker, general Pervez Musharraf, anklager statsminister Nawaz Sharif for en personlig vendetta mot generalen som styrtet ham i et kupp i 1999. Nå tiltales Musharraf for høyforræderi. Foto:  AFP / Scanpix / Rizwan TABASSUM
OPPGJØR: Tilhengere av Pakistand tidligere militære hersker, general Pervez Musharraf, anklager statsminister Nawaz Sharif for en personlig vendetta mot generalen som styrtet ham i et kupp i 1999. Nå tiltales Musharraf for høyforræderi. Foto: AFP / Scanpix / Rizwan TABASSUM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

70-år gamle Pervez Musharraf ankom rettslokalet i hovedstaden Islamabad under strengt vakthold.

Han er den første av landets tidligere militære diktatorer som stilles for retten. Saken er en viktig test for det sivile demokratiets styrke i Pakistan, som har hatt tre militærkupp og er blitt styrt av generaler i halvparten av tida etter uavhengigheten i 1947.

Musharraf risikerer dødsstraff i saken der han står tiltalt for landsforræderi for å ha satt Grunnloven til side og innført unntakstilstand i landet i 2007.

Han har tidligere unngått å møte i retten på grunn av helseproblemer eller sikkerhetstrusler.

Den daværende generalen tok makta i et kupp i 1999, etter at statsminister Nawaz Sharif forsøkte å fjerne ham som forsvarssjef. Sharif er nå tilbake i statsministerstolen etter at ha vunnet valget i landet i fjor, og Musharraf mener rettssaken mot ham er hevn for kuppet i 1999.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart