PÅ FLUKT: Pervez Musharraf kom tilbake til Pakistan i forrige måned. Det var trolig ikke noe sjakktrekk. (AP Photo/B.K. Bangash)
PÅ FLUKT: Pervez Musharraf kom tilbake til Pakistan i forrige måned. Det var trolig ikke noe sjakktrekk. (AP Photo/B.K. Bangash)Vis mer

- Musharraf på flukt fra politiet

En pakistansk domstol har utstedt arrestordre på tidligere president Pervez Musharraf. Men han er ikke arrestert, og politiet sier han er på flukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arrestordren begrunnes med at Musharraf - som president - ga dommere husarrest i 2007.

Slapp håndjern
Musharraf - som er tidligere hærsjef og grep makten i et militærkupp i 1999 - er en kontroversiell skikkelse i Pakistan.

Den tidligere presidenten var til stede i rettssalen da arrestordren ble gjort kjent. Han reiste imidlertid fra rettslokalet omgitt av sine sikkerhetsvakter, til et slott der han holder til. Det vanlige er å bli lagt i håndjern når en arrestordre blir kunngjort. Det slapp imidlertid Musharraf.

Perves Musharraf kom tilbake til Pakistan fra eksil i London i forrige måned. Han ville lede sitt parti All Pakistan Muslim League i neste måneds valg. Men forsøket på politisk come-back har værgt nedslående for den tidligere presidenten.

Reddes av de militære
En rettsinstans har slått fast at Musharraf ikke får forlate landet. Han er blitt nektet å stille som kandidat i tre valgkretser der han har prøvd til neste måneds valg. Dessuten venter det flere rettssaker mot ex-presidenten. Om ikke dette er nok så har Pakistansk Taliban lovet å ta livet av Musharraf.

Selv sier Musharraf at rattssakene som venter ham aller er grunnløse og politisk motiverte. Men BBC online skriver at politiske analytikere i Pakistan mener at myndighetene ikke er interessert i å se den tidligere lederen bak lås og slå. Som tidligere hærsjef har Musharraf ennå en viss støtte blant de militære, og vurderingen er at de militære ikke vil tillate at deres tidligere sjef arresteres.