Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Musharraf vil ikke trekke seg

Avviser opposisjonens krav om å gå av etter nederlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans president Pervez Musharraf avviser opposisjonens krav om at han må gå av etter nederlaget i valget på ny nasjonalforsamling.

- Kravene deres er helt på sidelinjen, sier presidentens talsmann, generalmajor Qureshi.

- Dette er ikke et presidentvalg. President Musharraf er allerede valgt for en femårsperiode, fortsetter Qureshi.

Ønsker samarbeid

Tidligere statsminister Nawaz Sharif ønsker å samarbeide med andre opposisjonspartier etter valget på ny nasjonalforsamling i Pakistan.

- Vi vil jobbe sammen med alle demokratiske krefter. Alle som har vært med på å sikre seieren. Jeg ønsker å gratulere dem og de opposisjonelle som har deltatt, sa Sharif på en pressekonferanse i byen Lahore tirsdag.

- Jeg inviterer dem til å komme sammen for å bli kvitt diktaturstyret i Pakistan en gang for alle, sa han videre.

Valgnederlag

FEIRET VALGRESULTATENE: Tilhengere av landets tidligere statsminister Nawaz Sharif feiret i dag i gatene de gode valgresultatene. Foto: EPA/SCANPIX
FEIRET VALGRESULTATENE: Tilhengere av landets tidligere statsminister Nawaz Sharif feiret i dag i gatene de gode valgresultatene. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Pakistans president Pervez Musharraf har lidd et smertelig nederlag ved valget på ny nasjonalforsamling. Tilhengerne til den drepte PPP-lederen Benazir Bhutto jubler.

- Vi aksepterer folkets tale og erkjenner offentlig at vi har tapt mandagens valg, sier Tariq Azeem, som er talsmann for Musharrafs parti Pakistan Muslim League (PML-Q).

De uoffisielle resultatene fra 257 stemmekretser viser at Musharrafs parti og hans støttepartier har fått 57 mandater, mens Pakistan Peoples Party har sikret seg 85 plasser. Nawaz Sharifs Pakistan Muslim League (PML-N) har fått 65 mandater.

Flere mindre partier har gjort det bedre enn ventet, men det er PPP og Sharif som står fram som valgets to store seierherrer.

Gått riktig for seg

Valgdeltakelsen er ifølge AFP oppe i vel 40 prosent, og valget har stort sett gått rettferdig for seg.

- Det er helt fantastisk at så mange har stilt opp i valget, og flere har møtt fram ved valgurnene selv om de hadde en drapstrussel hengende over hodet, sier forsker Karin Ask ved Chr. Michelsens Institutt i Bergen til NTB.

Hun er imponert over at fremmøteprosenten ser ut til å komme over 40, og internasjonale observatører mener valgavviklingen stort sett har gått riktig for seg, slik president Musharraf lovte på forhånd.

(NTB)

Aqil Shah (t.v.) fra Peshawar deler et sukkertøy med sin kone etter at opposisjonen sikret seg en knusende seier i mandagens valg på ny nasjonalforsamling i Pakistan. s De uoffisielle resultatene viser at president Pervez Musharraf har lidd et forsmedelig nederlag

(NTB)

HAR TIDLIGERE LOVT Å GÅ AV: Pakistans president Pervez Musharraf har tidligere uttalt at han sitter så lenge han har støtte blant folket. Til tross for de dårlige valgresultatene, sier presidentens talsmann at Musharraf kommer til å fortsette i sin stilling.
VIL HA SAMARBEID: Nawaz Sharif har i dag invitert de andre opposisjonspartiene til å inngå et regjeringssamarbeid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media