- Musharraf villig til å dele makten med Bhutto

Tidligere statsminister Benazir Bhutto kan komme til makten sammen med generalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pakistans president Pervez Musharraf er villig til å dele makten med tidligere statsminister Benazir Bhutto dersom partiet hennes vinner nok seter i nasjonalforsamlingsvalget, opplyser en pakistansk minister onsdag.

Musharraf har de siste månedene hatt flere samtaler med Bhutto om en mulig maktdelingsavtale. Bhutto og regjeringen er nå nær ved å komme til en enighet, ifølge en pakistansk minister.

Ett av kravene Bhutto har stilt i forhandlingene, har vært at hun slipper å bli tiltalt for korrupsjon. Det var nettopp korrupsjonsanklagene som i 1999 drev henne til et selvvalgt eksil i henholdsvis London og Dubai.

Tirsdag opplyste en pakistansk minister at regjeringen vil gi amnesti til Bhutto og frafalle korrupsjonsanklagene mot henne.

(NTB)

SJEF SIDEN -99: Pakistans president Pervez Musharraf har hatt makta i landet siden 1999. I løpet av de kommende to ukene vil han mest sannsynlig bli gjenvalgt av landets provinsforsamlinger. Det kan føre til store protester. Foto: EPA/T. MUGHAL /SCANPIX
SJEF SIDEN -99: Pakistans president Pervez Musharraf har hatt makta i landet siden 1999. I løpet av de kommende to ukene vil han mest sannsynlig bli gjenvalgt av landets provinsforsamlinger. Det kan føre til store protester. Foto: EPA/T. MUGHAL /SCANPIX Vis mer
I USA: Tidligere statsminister Benazir Bhutto var i Washington denne uka for å snakke om den politiske situasjonen i Pakistan. Hun har annonsert at hun vender tilbake til hjemlandet 18.oktober.