Musikalsk vidunderbarn sporløst borte

Du har kanskje sett og hørt henne som gatemusikant på Karl Johans gate i Oslo i sommer. Nå er det musikalske vidunderbarnet Anastassia (15) sporløst forsvunnet i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25. september sto russiske Anastassia Elkina opp grytidlig og forlot huset der hun og familien fikk bo mens de spilte på gata i Oslo. Hun sa ikke til noen hva hun skulle. Det eneste hun tok med, var fiolinen. Hun har ikke med pass.

Fortvilet far

Hennes far, Dimitri Elkina, er fortvilet og har ingen anelse om hva som kan ha skjedd. Han meldte henne savnet på Manglerud politistasjon samme kveld. Personspaningsavsnittet ved Oslo politidistrikt har sendt en anmodning til Kripos om internasjonal etterlysning. Trolig er Anastassia etterlyst i hele Schengen-området.

Det haster for Dimitri og familien å finne datteren. Lørdag går visumet i Norge ut, og han må forlate landet. Han jobber med å få forlenget visumet for seg og sine to sønner.

Et stort talent

Anastassia er, som sine to brødre, et begavet musikalsk barn. Sammen med brødrene, cellisten Ivan (18), og fiolinisten Daniil (12), har de underholdt i Oslo siden sist i august. De kommer fra byen Tsjumen i Vest-Sibir. De tre søsknene er tilknyttet et nasjonalt russisk program for begavede musikalske barn. I sommer har de reist i Tyskland, Finland og Norge, og spilt på gata for å skaffe penger til mat og brensel gjennom den sibirske vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer