ETTERFORSKNING: Krimteknikere går inn i huset der en kvinner er drept på Evanger i Voss kommune.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Krimteknikere går inn i huset der en kvinner er drept på Evanger i Voss kommune. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

Musiker (43) erkjenner drap på Evanger

Bodde hos offeret og hjalp til med oppussing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Musikeren som har tilstått drapet på en 58 år gammel kvinne på Evanger i Voss kommune, bodde hos offeret og hjalp til med oppussing.

Den 43 år gamle mannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, skriver VG. Mannen skal ha levd en omflakkende tilværelse de siste årene, blant annet som musiker, men skal den siste tiden ha bodd hos den drepte 58-åringen og hjulpet til med å pusse opp.

Kvinnen ble funnet drept i et hus på Evanger torsdag ettermiddag, og mannen ble pågrepet like etter.

– Forferdelig

– Den siktede erkjenner drapet. Han gir uttrykk for at det han har gjort, er forferdelig, sier hans forsvarer Rolf Knudsen til NRK.

– Han samarbeider godt med politiet. Utover det kan jeg ikke kommentere saken ytterligere av hensyn til den pågående etterforskningen, sier Knudsen.

Kort tid

Kvinnen ble funnet død inne i et bolighus på Evanger etter at meldingen kom ved 16-tiden. En snau time etter ble mannen pågrepet utendørs, ikke så langt unna åstedet.

Den siktede er norsk og fra Østlandet. Han hadde bare bodd kort tid på Evanger. Den nye adressen hans på Evanger ble registrert i Folkeregisteret fredag, skriver BA. Han skal ikke være straffet for alvorlig kriminalitet, men skulle møte i tingretten i juni etter å ha blitt tatt for promillekjøring på Østlandet 30. desember i fjor.

– Siktede hadde bodd kort tid på Evanger. Noen har sagt én uke, andre 14 dager, men det kan også være flere uker, sier lensmann Ivar Hellene på Voss til Bergens Tidende.

Politiet opplyste torsdag at de har funnet et mulig drapsvåpen, men at de ikke vil gå nærmere inn på hva som er funnet.

Kjent kvinne

Det var en nabo som meldte fra om dødsfallet ved 16-tiden torsdag. Den drepte kvinnen ble sist sett i live om lag to timer tidligere.

Både huset og området rundt er sperret av, og krimteknikere jobbet på stedet torsdag kveld og utover natta. Fredag var huset plombert i tilfelle politiet må tilbake for å sikre ytterligere spor.

Sjokkerte barn

Den 58 år gamle kvinnen som ble drept, var en kjent person i lokalmiljøet i Evanger. Hun var kunstner og drev en kafé som fungerte som et samlingspunkt.

Fredag ble Anette Vangsnes Askevold oppnevnt som bistandsadvokat for den dreptes to voksne barn, en kvinne og en mann.

– Jeg har snakket med datteren hennes i dag, fredag. Barna er naturligvis i sjokk og i stor krise, sier advokaten til BT.

(NTB)