Musikk med pastasmak

STOCKHOLM (Dagbladet): Eros. Et ord mange forbinder med skumle bakgater i Berlin, der ordet står på neonskilter som slåss om oppmerksomheten din. Og Ramazzotti høres ut som et italiensk pasta-merke. Eros Ramazzotti, derimot, er en vaskeekte italiensk sanger som akkurat har kommet med en ny plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Dove c'é musica» er Ramazzottis åttende album, og det er det første 32-åringen produserer selv. Albumet har solgt 12 000 eksemplarer i Norge allerede. 60 000 nordmenn kjøpte hans forrige album, «Tutte Storie».

Eros møter pressen i Armani T-skjorte og dressbukse. Han likner litt på Manuel («que?») i «Fawlty Towers», men er slett ikke fra Barcelona. Eros er fra Napoli.

- Jeg synger på italiensk fordi det er mitt språk, og jeg har ingen problemer med det. Jeg tror veldig mange finner en slags følelse og stemning i tekstene mine. Derfor gjør det ikke noe at de ikke forstår hvert eneste ord, sier Eros.

Lystig

Eros Ramazzotti virker som en lystig mann. Han tafser litt på de kvinnelige journalistene, spøker og ler - uten at det virker påtatt.

Det virker ikke som om han har tatt skade av suksessen.

- Nei, jeg betrakter meg som en helt vanlig mann som elsker å jobbe. Jeg bor ute på landet og søker aldri oppmerksomhet, sier Eros, som snart skal på turné. Norge står ikke på planen, men det jobbes med saken.

Styrer selv

Ramazzotti styrer mye selv, men spiller ikke så mye på plata. Han har brukt over 50 musikere, blant dem flere gitarister. Selv om han er mer enn habil på gitar selv - han eier over 70 eksemplarer.

Ramazzotti vet nøyaktig hvordan han vil ha ting, og dette har han overført til den siste plata.

- «Dove c'é musica» er en slags reise med impulser fra mange steder. Musikk uten grenser, helt enkelt. Melodisk og eksperimentell samtidig.

Hesten Oscar

Italienere er kjent for å ha temperament, men Eros holder maska selv om han får de utroligste spørsmål. Som fra vår finske kollega:

- Hva synger du når du barberer deg? Hvordan ser drømmekvinnen ut? Liker du deg selv?

Og Eros svarer så godt han kan, men med en undertone som gir uttrykk for at han godt kunne ha tenkt seg noen mer intelligente spørsmål. Og det får han, fortsatt fra vår finske kollega:

- Hva heter hesten din?

- Oscar, svarer Eros før finnen trår til med et siste oppfølgingsspørsmål:

- Hvorfor det?