Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Musikkbransjen gir seg ikke

Musikkbransjen gir seg ikke, og anker napster.no-saken til Høyesterett. Bransjen tapte i mars i fjor saken mot studenten som tidligere drev nettstedet der det lå pekere til musikkfiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dataingeniør-studenten Frank Allan Bruvik (25) drev i tre måneder i 2001 nettstedet napster.no, der det lå pekere til mp3-filer andre steder på nettet.

Musikkbransjen, representert ved TONO, Nordisk Copyright Bureau, IFPI Norge, Antipiratgruppen og plateselskapene EMI, Universal, Sony og BMG, mente dette førte til tapt platesalg og at det var i strid med åndsverkloven, og gikk til sak mot Bruvik. I januar i fjor ble han i Sør-Gudbrandsdal dømt til å betale 100.000 kroner i erstatning, men anket saken til Eidsivating lagmannsrett, der han i mars i fjor vant.

TONO anket, og har nå fått ja fra kjæremålsutvalget til at saken skal opp i Høyesterett, melder nettavisen digi.no.

Etter at Bruvik vant i lagmannsretten i mars i fjor, sa advokat Anders Mediaas Wagle, som representerte saksøkerne, at retten tok feil og at dommen var i strid med vest-europeisk rettspraksis.

Lagmannsretten la vekt på at nettstedet til Bruvik bare inneholdt brukernes henvisninger til hvor filene fantes. Handlingen med å legge ut filer ulovlig var allerede utført og avsluttet, og det kan ikke regnes som ny tilgjengeliggjøring at brukere som klikker på en lenke fra napster.no, kan laste ned låten, mente retten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media