- Musikken dundret i stetoskopet

Helsepersonellet taklet kaoset forbilledlig, sier fagleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Mens omkomne Terje Brueland (32) og Anita Wathne (31) ble fraktet bort fra festivalområdet, og åtte andre krevde akutt behandling, prøvde helsepersonellet å holde hodet kaldt mens skuelystne samlet seg rundt åstedet.

Kilder Dagbladet.no var i kontakt med i går, beskrev festivalområdet som meget kaotisk.

Tor Nilsen, kommunelege og faglig leder ved Flekkefjord legevaktsentral, kjørte tilfeldigvis bil omtrent ei mil fra festivalområdet i går.

Han var blant de første på stedet, og roser måten redningsarbeidet ble håndtert på, tross de store folkemengdene.

- Redningsarbeidet foregikk rolig og planmessig. Helsepersonellet gjorde det de kunne, og skulle, gjøre, sier Nilsen til Dagbladet.no.

Nilsen måtte brøyte seg vei gjennom den tette folkemengden for å komme til åstedet. Legen, som var i sivil, ble flere ganger stoppet på vei til åstedet.

- Folkemengden skapte litt trøbbel, men etterhvert ble jeg ledet gjennom, og kom frem til stedet. Da var de omkomne var tatt hånd om, og resten fikk behandling utenfor bussen, sier Nilsen.

• Les også: - Flaks hindret flere tapte menneskeliv

- Musikken dundret i stetoskopet

Mens bergensbandet Audrey Horne spilte hardrock på en scene rett i nærheten, bidro Nilsen i redningsarbeidet sammen med ambulansepersonellet som var der fra før.

- Musikken dundret i stetoskopet da jeg prøvde å undersøke personene, så det skapte endel forstyrring. I starten ante vi ingenting om hva som feilet de skadde, men teorien om kullosgass kom opp da vi hadde vært der ei stund, sier han.

Legen tror de tilsammen 10 personene hadde ligget i bussen ei stund.

- Jeg vil anta at det hadde gått noe tid. Så lite som to timer var det hvertfall ikke, sier legen.

FÅR ROS: Helsepersonellet på festivalområdet i Kvinesdal får skryt av kommunelegen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
FÅR ROS: Helsepersonellet på festivalområdet i Kvinesdal får skryt av kommunelegen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix Vis mer
STILLE: Da redningsarbeidet var over, ble det stille på festivalområdet hvor de tilsammen ti personene ble funnet bevisstløse.
VAR PÅ ÅSTEDET Kommunelege Tor Nilsen var blant de første på åstedet, og bidro til redningsarbeidet. Han roser arbeidet med å redde de åtte som senere ble sendt til sykehus.