Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Musikken krever konsentrasjon

LONGYEARBYEN (Dagbladet): Geir Jenssen gir ut elektronisk musikk under navnet Bio- sphere. - Lytteren må være konsentrert og skape seg et bilde, sier han om musikken på «Substrata».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geir Jenssen har lagt lanseringen av albumet «Substrata» til Svalbard.

- Jeg har aldri vært på Svalbard før, det er fantastisk å være her, sier han.

Geir Jenssen er helt bevisst på at det han lager kan låte sært og vanskelig. «Substrata» er tredje album fra Biosphere og med utgivelsene er det blitt stadig mindre rytmer og tradisjonell lyd i musikken hans. «Substrata» er fullstendig renset for rytmer.

- Mange lager musikk for å bli kjendis, det gjør ikke jeg. Jeg er bare interessert i musikken. Elek- tronisk musikk grenser ofte opp mot samtidsmusikk, sier musikeren som var nær ved å bli popstjerne med singelen «Novelty Waves», som ble brukt på en levisreklame og solgte i 100000 eksemplarer.

Betegnelsen «arktisk» er gjerne brukt om tekno lagd av artister fra Tromsø. Begrepet ble lansert da Bel Canto begynte å bli populære. Geir Jenssen mener det er umulig å knytte noe spesielt geografisk strøk til musikken hans.

- Hadde jeg vært franskmann, ville sikkert noen gjort et poeng ut av hvor fransk det lyder. Jeg har faktisk fått mye inspirasjon fra Nepal. Venner som jeg har klatret med i disse fjellene, sier de kjenner igjen følelsen de hadde på 6000 meter.