Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Musikklærer forgrep seg på talent

En musikklærer i Buskerud er siktet for seksuelle overgrep mot en elev han var lærer for i flere år. Mannen er suspendert fra jobben etter at saken ble kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er siktet for seksuell omgang med en person under 16 år. Han ble anmeldt like før påske og politiet tok ut siktelsen mot ham kort tid etter. Han er avhørt om saken, men ikke varetektfengslet.

- Overgrepene skal ha pågått en tid og han har erkjent de faktiske forhold, sier politiadvokat Petter Solberg ved Nordre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet har ingen holdepunkter for at siktede har forgrepet seg mot andre. De mener siktede og jenta skal ha hatt et nært og tillitsfullt lærer/elev-forhold og at dette har utviklet seg til seksuell omgang mellom de to. Mannen er derfor også siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.

Etter hva Dagbladet.no forstår skal siktede også ha sendt seksuelt krenkende eller uanstendige tekster til jenta. Politiet bekrefter dette, men ønsker ikke å si om dette er gjort ved hjelp av mobiltelefon eller i brevs form.

Jobbet med unge

Ved siden av engasjementet som musikklærer har siktede vært fulltidsansatt i en kommunal stilling.

- Vi ble orientert om siktelsen av politiet like etter påske. Vi har nulltoleranse i forhold til denne type saker og informerte siktede om at han inntil videre ville bli suspendert med øyeblikkelig virkning. Dette har han akseptert, sier rådmannen i den aktuelle kommunen der siktede arbeider til Dagbladet.no.

Rådmannen sier at det er en lei sak som innvolverer mange kolleger.

- De ansatte føler seg ganske matte etter det som har skjedd og de føler de er utsatt for et tillitsbrudd fra den siktede, sier rådmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media