Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Musikkpolitiet

Navn: Tom Danielson Alder: 44 Yrke: Politiadvokat

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom som en overraskelse for mange på Lørenskog og Lillestrøm da Tom Danielson ble politiadvokat. Greit nok at han begynte å studere jus på syttitallet. Noe skulle man jo gjøre på dagtid. Men på kveldene, på klubbene, på danselokalene, var Tom gitaristen og fløytisten. Nå er han politi- og Venstre-mann.

La det være sagt med en gang: Det har sikkert vært en lykke for både politiet og partiet. Og etterforskningen av trippeldrapet på Sørum blir ledet av en mann som tar jobben like alvorlig som han ser ut på TV. Og like seriøst la han ut på vandring langs gitarhalsen den gang han spilte med Blue Birds på Fjellhamar, med Promenaden på Lørenskog eller Undertakers Circus på Lillestrøm. Med sistnevnte band fikk han også med seg en plateinnspilling, en LP, som det het den gangen. Tom showet ikke, han spelte.

Og mens andre orkestre litt uvørent dro av gårde på spellejobb uten kjøretillatelse under oljekrisa og kjøreforbudet vinteren 1974, så hadde selvfølgelig bandbussen der Tom Danielson satt fikset tillatelse.

At han ble jurist skal visstnok hans åtte år eldre bror ha æren eller skylda for. Det må ha vært en lørdag uten spellejobb at storebror kom hjem og spurte lillebror hva han hadde tenkt å ta seg til nå som gymnaset var unnagjort. - Vet ikke, svarte lillebror. - Begynn å studere jus, sa storebror. Og så ble det slik.

Tom Danielson jobbet en kort stund i NRKs juridiske avdeling. Så fikk han jobb på lensmannskontoret i Sandnes. Seinere ringte de endelig fra Romerike politikammer og fortalte at de hadde en ledig stilling til ham, hvis han hadde lyst til å komme hjem igjen. Det hadde han.

Det så også ut som om han hadde kommet hjem natt til 1. mai 1991. Da var den gamle gjengen fra Undertakers Circus samlet til konsert foran sitt nostalgiske publikum på Lillestrøm - omtrent 15 år etter. Alle klappet og ba om ekstranummer bortsett fra én person. Han ville ikke klappe for snuten.

Tom Danielson har en sønn på 22 år, fire gitarer, et keyboard og en masse musikkutstyr. Men han har ikke noe band. Nå spiller han for å avreagereetter jobb og møter. Og hvis han ikke tar telefonen seint om kvelden, så kan grunnen være at han har headsettet på og hører seg selv spille «Black Bird Singin' in the Dead of Night...»