HER GJEMMER DE SEG: Vokalist Bryan Hopkins i bandet Elvis Monroe hjalp flere med å komme seg i sikkerhet da Stephen Paddock begynte å skyte på festivalpublikummet. Video: Bryan Hopkins Vis mer

Skytemassakren i Las Vegas

Musikkstjerne laget video til familien da han og 20 andre gjemte seg i kjølerom under massakren

Bryan Hopkins sto ved scenekanten da Stephen Paddock begynte å skyte. Torsdag skal vokalisten gå på scenen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS (Dagbladet): Las Vegas og USA er fortsatt i sjokk etter søndagens skytemassakre. Bryan Hopkins er vokalist i Las Vegas-bandet Elvis Monroe og en kjendis i byen.

Han sto ved scenekanten og fulgte med på konserten til vennen Jason Aldean under musikkfestivalen Route 91 Harvest Festival. Så begynte skuddene å gjalle fra et hotellrom i 32. etasje i Mandalay Bay.

- Plutselig så jeg en falle om foran meg og to falle om bak meg. Da grep jeg de to jentene som sto ved siden av meg og løp, forteller Hopkins til Dagbladet.

Så langt er 59 bekreftet omkommet og 527 skadd etter skytingen til gjerningsmannen Stephen Paddock. Fortsatt er motivet for skytingen et komplett mysterium.

Inn i kjølerom

Hopkins ledet vei foran jentene og en gruppe andre mennesker. Først forsøkte de å komme seg så langt bort som mulig. Men de visste ikke hvor skuddene kom fra, og snart kom de fram til et gjerde det ikke var mulig å komme seg over.

- Vi sprang forbi minst fire lik. En kvinne forsøkte å gjenopplive en mann som var skutt i brystet. Så fant vi en trailer med et kjølerom bak scenen. Vi kom oss inn og, jeg slapp inn så mange jeg kunne, forklarer Hopkins.

Til slutt var det et 20-talls personer inne i rommet.

GJEMTE SEG I KJØLEROM: Vokalist Bryan Hopkins i bandet Elvis Monroe forteller hvordan han opplevde skytemassakren i Las Vegas. Bak ham er hotellet Mandalay Bay og det knuste vinduet som gjerningsmannen Stephen Paddock skjøt fra. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet
GJEMTE SEG I KJØLEROM: Vokalist Bryan Hopkins i bandet Elvis Monroe forteller hvordan han opplevde skytemassakren i Las Vegas. Bak ham er hotellet Mandalay Bay og det knuste vinduet som gjerningsmannen Stephen Paddock skjøt fra. Foto: Vegard Kristiansen Kvaale / Dagbladet Vis mer

- Jeg prøvde å si «det skal gå bra, det skal gå bra» for å trøste og roe ned de som var hysteriske. De to jentene jeg løp fra scenen med, Nicole og Nicole, hjalp også til med å roe ned folk. Vi var alle kalde og redde. Hele tida kunne vi høre skytingen, forklarer Hopkins.

Da han sto der inne, tok han telefonen ut av lomma.

- Jeg ville lage en video som foreldrene mine og familien min kunne se dersom jeg ikke overlevde, sier Hopkins.

GJERNINGSMANN: Stephen Paddock. Foto: REX/Shutterstock
GJERNINGSMANN: Stephen Paddock. Foto: REX/Shutterstock Vis mer

Han har gitt Dagbladet tillatelse til å publisere videoen fra de høydramatiske minuttene.

Inn i mørket

- Vi satt der inne til det ble stille, og skytingen bare fortsatte. Vi ble stadig reddere, sier Hopkins.

Til slutt turde de åpne døra.

- Da hadde noen plassert en ramp foran gjerdet slik at vi kom oss over. Vi visste fortsatt ikke hvor skytteren eller skytterne var, så vi begynte å løpe så fort vi kunne inn i et bekmørkt område forbi flere lik. Folk gjemte seg bak biler, og en mann, som var blitt skutt satt i passasjersetet på en bil, beskriver Hopkins.

Til slutt kom de fram til restauranten Hooters.

- Jeg kom inn der. Der satt folk og drakk og spilte på spilleautomatene. Så begynte fans å kjenne meg igjen og komme mot meg. Jeg fikk kontakt med vennene mine fra konserten og fant ut at de var ok, men jeg fant også ut at jeg ikke kunne bli værende der, sier Hopkins.

RAIDET HOTELLET: Her er samtalen mellom politiet da de gjennomførte en kontrollert sprengning for å ta seg inn på hotellrommet. Video: CNN Vis mer

Dermed forlot han stedet til fots og gikk drøyt fem kilometer for å finne skyss. Han kom hjem ved 3:30-tida lokal tid og la ut en Facebook-video om at han var ok.

Opptrer torsdag

Hopkins forteller at han ennå ikke har sovet siden skytemassakren søndag da Dagbladet treffer ham tirsdag ettermiddag. Men han sier samtidig han ikke er blitt skremt fra å opptre.

Torsdag går han og bandet sammen med andre artister på scenen i Red Rock-hotellet i Las Vegas for å samle inn penger til ofrene.

- Jeg er ikke redd og gleder meg til å gå på scenen.Jeg skal ikke la noe sånt som dette forandre på det jeg elsker å gjøre. Vi kan ikke la noens ondskap få ta fra oss kjærligheten til rock og country. Alle som deltok på denne festivalen vil helt sikkert komme tilbake hit og spille., sier Hopkins og peker mot festivalområdet like bak.

-Samtidig erkjenner han at han kan komme til å få noen reaksjoner i etterkant.

- Jeg kunne ha blitt nummer 60 i rekken av dødsofre. Jeg vet ikke hva slags reaksjoner jeg kan få seinere, men akkurat nå takler jeg dette som alle andre problemer jeg har møtt i livet. Jeg skriver låter om dette, sier Hopkins.

- Har du allerede begynt å tenke på låter?

- En av de to Nicolene sa at nå «løper vi inn i mørket» («run into darkness» journ.anm.) da vi løp fra det kjølerommet. Det er en god tittel.

FRA INNSIDEN: Denne utsikten hadde morderen da han drepte 59, og såret over 500 mennesker, fra rom 32-135 på Mandalay Bay-hotellet. Video: CNN Vis mer