Musk kalte grotte­dykker «pedo». Da stupte Tesla-aksjene

Tesla-sjef Elon Musk i hardt vær etter Twitter-fornærmelse. Nå truer den britiske dykkeren med søksmål.

TESLA-STUP: Elon Musks twitterangrep mot en britisk grottedykker gikk ikke bare utover hans personlige anseelse, men også Tesla-aksjene. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
TESLA-STUP: Elon Musks twitterangrep mot en britisk grottedykker gikk ikke bare utover hans personlige anseelse, men også Tesla-aksjene. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Først gikk den britiske grottedykkeren Vern Unsworth ut mot Tesla-sjef Elon Musk, og kalte Musks miniubåt et PR-stunt.

Da svarte Musk nådeløst. I en Twitter-melding kalte Tesla-milliardæren Musk Unsworth for «pedo».

Da begynte bråket for alvoret. Det gikk ikke bare ut over Musks personlige anseelse, men også hans verdien av hans eget selskap: Tesla.

Ville bruke miniubåt

Man må spole litt tilbake for å forstå hele saken. Vern Unsworth var en av mange utenlandske dykkere som bisto thailandske myndigheter med å redde ut fotballaget som satt fanget i grotta i Chiang Rai i to uker.

Etter en intens og dramatisk redningsaksjon klarte til slutt redningsdykkerne å få ut alle de tolv guttene og deres fotballtrener.

Da dramaet sto på som verst, meldte Musk seg på. Han kom etter hvert med et tilbud om å bygge en miniubåt han mente kunne få guttene av grotta. Musk-ideen fikk medieomtale verden over.

Men ikke alle var overbevist. En av dem var grottedykkeren Unsworth.

«PR-stunt»

Til slutt takket thailandske myndigheter høflig nei til Musks tilbud. Etter at redningsaksjonen var over, ble Unsworth intervjuet av CNN, deriblant om Musks miniubåt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer