FILE PHOTO: SpaceX founder Elon Musk pauses at a press conference following the first launch of a SpaceX Falcon Heavy rocket at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, U.S., February 6, 2018. REUTERS/Joe Skipper/File Photo
FILE PHOTO: SpaceX founder Elon Musk pauses at a press conference following the first launch of a SpaceX Falcon Heavy rocket at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, U.S., February 6, 2018. REUTERS/Joe Skipper/File PhotoVis mer

Musk med nye «pedo»-anklager mot grottedykker. Nå blir han saksøkt

- Slutt å forsvare denne barnevoldtektsmannen, raser Tesla-sjefen i e-post.

Tesla-gründer Elon Musk har vært i svært hardt vær etter at han i juli kalte en av grottedykkerne som reddet det thailandske fotballaget fra Tham Luang-grotta for «pedo».

Uttalte seg negativt om Musk-ubåt

Musks voldsomme angrep mot grottedykkeren kom etter at dykkeren Vernon Unsworth hadde uttalt seg ganske negativt om miniubåten Musk sendte ned til Thailand i håp om at den kunne bidra under redningsarbeidet.

Miniubåten ble aldri brukt. I etterkant kalte Unsworth det hele et PR-stunt, sa at Musk «kan stikke ubåten der det gjør vondt» og at det «var ingen sjanse for at det kom til å fungere».

- PR-STUNT: En av de britiske redningsarbeiderne fra grotten i Thailand var slettes ikke så imponert over Elon Musks bidrag til å få de 13 guttene opp fra bakken. Video: CNN Vis mer

Det fikk det til å koke for Musk, som fulgte opp med følgende angrep på Unsworth:

«Vet du hva, du trenger ikke vise videoen. Vi skal få en av miniubåtene til å gå hele veien til grotte fem, null problem. Sorry, 'pedo-fyr', du ba om det», skrev Musk på Twitter.

En rekke Twitter-brukere reagerte, men Musk sto på sitt, og sa at han «veddet på» at det var sant, med henvisning til sine egne pedofili-anklager.

Beklager, men beklager ikke

Men etter at Unsworth hadde truet Tesla-sjefen med et søksmål, beklaget Musk. Han sa han var sint fordi Unsworth hadde kommet med flere usannheter.

«Uavhengig av det så rettferdiggjør ikke hans handlinger mot meg mine handlinger mot ham, og for det beklager jeg til mr. Unsworth og de selskapene jeg representerer som leder», lød beklagelsen fra Musk.

En beklagelse som etter alt å dømme ikke stakk så dypt, for nå har Musk kommet med et nytt verbalt angrep mot dykkeren.

Nettstedet Buzzfeed tok nylig kontakt med Tesla-sjefen på e-post, for å få hans kommentarer til at det i forrige uke ble kjent at Unsworth antakelig vil saksøke Musk for pedo-kommentaren.

Musk svarte med å gjenta, og utdype, anklagene mot grottedykkeren.

«Jeg foreslår at dere ringer folk dere kjenner i Thailand, finner ut hva som faktisk skjer og slutter med å forsvare denne barnevoldtektsmannen, ditt jævla rasshøl», skriver Musk i e-posten, og fortsetter med spesifikke anklager mot dykkeren.

Blir saksøkt

Buzzfeed skriver at Musk ikke har kommet med bevis som støtter opp om anklagene, og de har selv ikke klart å verifisere anklagene. De har vært i kontakt med Unsworths kjæreste, som forteller at hun er 40 år og har vært sammen med dykkeren i sju år.

Overfor The Guardian bekrefter Musk at han har sendt e-postene til Buzzfeed, men han ønsker ikke å kommentere dem ytterligere.

Det som uansett er helt sikkert er at de nye fornyede anklagene vil gjøre at Musk trolig må møre i retten, for Unsoworths advokat skriver i en e-post til The Guardian at Musk nå kommer til å bli saksøkt.

«Elon Musks kampanje med å publisere vemmelige og falske anklager mot mr. Unsworth er utilgivelig. Musk håper å bli saksøkt og han fortjener å bli saksøkt. Det vil han bli», skriver advokaten.

Grottedrama

Feiden mellom Musk og Unsworth stammer altså fra sommerens store drama, da et thailandsk guttelag i fotball var innesperret i Tham Luang-grotta i Thailand i over to uker.

23. juni ble fotballaget, med tolv gutter i alderen 11 til 16 år, og deres 25 år gamle trener, meldt savnet.

2. juli, etter en storstilt lete- og redningsaksjon, ble guttelaget funnet i live rundt fire kilometer inne i grotta.

8. juli ble de første fire guttene reddet ut i en redningsaksjon som tok elleve timer. Over de neste to dagene ble resten av guttene også reddet ut.

En thailandsk dykker døde i forbindelse med redningsaksjonen.

Dykkere, ingeniører, medisinere og militært personell fra hele verden spilte en kritisk rolle i å legge en strategi for å transportere guttene ut av den oversvømte grotta.

13 utenlandske dykkere, blant dem Vernon Unsworth, deltok i den siste redningsaksjonen, sammen med fem dykkere fra Thai Navy Seals.

GROTTEDRAMAET: De 12 fotballguttene som var innesperret i en grotte i Thailand i nesten tre uker forteller om mat- og drikkesituasjonen. Video: CNN Vis mer

Den norske grottedykkeren og redningsveteranen Ronny Arnesen kalte redningsaksjonen et redningsteknisk mareritt.

- Det er bare å gratulere på det aller dypeste. Det er så bra at jeg får nesten tårer i øynene. Dette overgår alt annet som er gjort innen grotteredning, sa Arnesen da samtlige av de innesperrede guttene og deres trener hadde blitt hentet ut.

Og det var altså i denne svært vanskelige redningsaksjonen Musk ville bidra. Han kom med et tilbud om å bygge en miniubåt han mente kunne få guttene ut av grotta. Ideen fikk medieomtale verden over.

Det hele endte med at thailandske myndigheter takket høflig nei til Musks tilbud