Trumps tollendring kan starte handelskrig:

Musk mener Trump stikker kjepper i hjulene for Teslas Kina-drøm

- Det er som å konkurrere i et OL-løp med blysko.

TOLL ELLER IKKE: President Donald Trump (t.h.) og Elon Musk (midten) er uenige. Trump hever nå tollgrensa for import av stål og aluminium i USA, mens Musk vil ha lavere toll over hele verden. Foto: AP/NTB Scanpix
TOLL ELLER IKKE: President Donald Trump (t.h.) og Elon Musk (midten) er uenige. Trump hever nå tollgrensa for import av stål og aluminium i USA, mens Musk vil ha lavere toll over hele verden. Foto: AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump valgte tidligere denne uka å trosse advarslene om at en amerikansk importtoll på stål og aluminium kan bidra til å starte en handelskrig.

Torsdag signerte presidenten den omstridte ordren, til tross for krass kritikk fra en rekke av USAs største handelspartnere. Dermed er det klart at det vil bli en tollavgift på 25 prosent for stål og ti prosent på aluminium om knappe to uker.

USA er i dag verdens største importør av stål, og sto i 2017 for import av 35 millioner tonn råmateriale. Av det kom 6,6 millioner tonn fra Sør-Korea, Japan, Kina og India.

- Vi kommer til å beskytte amerikanske arbeidere, slik jeg lovet i valgkampen, sa Trump under et regjeringsmøte.

Kjepper i elbil-hjulene

Men bare timer før ordren ble presentert, var en ikke ukjent næringslivstopp ute med sine synspunkter og spørsmål om tollregimet USA har.

Tesla-gründer Elon Musk forsøkte via Twitter å få Trump til å forstå utfordringene bilprodusenten opplever med å etablere seg i det asiatiske markedet - deriblant med toll.

- Synes du USA og Kina bør ha like og rettferdige regler for biler? I den forstand at de bør ha samme regler for import, eierskap og andre faktorer, skriver Musk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer