Terrorangrepet mot Noor-moskéen

Muslim-frykt og hat etter terroren

Også etter terrorangrepet mot moskéen i Bærum florerer hat og trusler mot muslimer på nett. Og i muslimers hverdag. - Det er trist. Vi må ha et oppgjør med hatet, sier Thee-Yezen Al-Obaide.

FEIL VEI: Thee-Yezen Al-Obaide kommer fra Irak, der du kan bli drept for å ytre egne meninger. - Norge har utviklet seg i feil retning de seinere åra, sier 38-åringen, som sammen med journalisten Muhammed Qasim Ali har kjempet for en handlingsplan mot islamofobi siden 2016. Alle foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
FEIL VEI: Thee-Yezen Al-Obaide kommer fra Irak, der du kan bli drept for å ytre egne meninger. - Norge har utviklet seg i feil retning de seinere åra, sier 38-åringen, som sammen med journalisten Muhammed Qasim Ali har kjempet for en handlingsplan mot islamofobi siden 2016. Alle foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter terrorangrept mot Noor-moskéen i Bærum har folk fortsatt å skrive hatefulle meldinger mot de som Philip Manshaus hadde som plan å angripe: Muslimene.

«Til H... med hele islam», skriver en.« Rørende å registrere hvilken omtanke allah-folket har for hvordan barn kan ha blitt påvirket av terroranslaget mot moskeen i Bærum. Men hvor var de etter alle islam-anslagene på et titalls byer andre steder i Europa de siste årene, hvor barn ble både drept og lemlestet?», skriver en annen.

- Nazi-land

Eksemplene florerer og har fått mange muslimer til å holde seg unna kommentarfeltene på internett.

- Går du på sosiale medier, er du nesten i nazi-land. Det er hat på alle kanter og jeg har sluttet å lese kommentarfeltene. Du blir syk om du ser alt hatet, sier Sofian Debbali (44).

Han og familien er på vei for å hente barn i Fossum barnehage på Stovner.

- Heldigvis merker vi ikke hatet så mye i det virkelige livet. I hvert fall ikke på Stovner, med folk fra hele verden, sier kona Fedua Elhammashi.

Muslim = farlig

Dagbladet har møtt en rekke muslimer i Oslo for å høre om de merker resultatene fra Holocaust-senterets undersøkelse Holdninger til jøder og muslimer i 2017: Nær én av tre nordmenn har motvilje mot muslimer. Nær 20 prosent vil mislike å ha muslimer som naboer eller i vennekretsen, mens hele 10 prosent av den norske befolkningen mener at vold mot muslimer kan forsvares.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer