Muslim-leder forsvarer selvmordsbombere

En av Norges framste muslimske ledere får kraftig motbør etter nettspalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er latterlig, skadelig og uten dekning når forstanderen i Det Islamske Forbundet i Norge forsvarer selvmordsbombere, mener leder av Kashmirs råd, Ali Khan.

Basim Ghozlan er en av de fremste muslimske lederne i Norge. Nå møter forstanderen i Det Islamske Forbundet motbør blant sine egne for sitt forsvar for selvmordsbombere.

- Selvmordsbombing er lov hvis man dreper fienden og ikke uskyldige mennesker. Hvis krigen er lovlig, sett fra islamsk synsvinkel, og hvis man ikke har mulighet til å ramme fienden med andre midler enn å ofre sitt eget liv, er dette lov, skriver Ghozlan i en spørrespalte på nettstedet islam.no.

Lederen av Kashmirs råd, Ali Khan, tar skarp avstand fra forstanderen. Khan, som også er aktiv KrF-politiker, finner ingen holdepunkter i Koranen for å forsvare selvmordsbombere.

- Koranen slår blant annet fast at å drepe ett menneske er det samme som å drepe hele menneskeheten. Verken i Koranen eller i noen av profeten Muhammeds øvrige skrifter finner man støtte til uttalelsene fra Ghozlan, sier Ali Khan til NTB.

Den aktive KrF-politikeren har tidligere reist landet rundt i valgkamp for partiet blant minoritetsgrupper, men har aldri hatt tillitsverv i KrF.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer