- Muslim ødela sykkelen min da jeg var sju

Anders Behring Breivik forklarte retten om veien mot terroren som krevde 77 liv.

I VITNEBOKSEN IGJEN: Anders Behring Breivik forklarte seg i dag om hvorfor han misliker muslimer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
I VITNEBOKSEN IGJEN: Anders Behring Breivik forklarte seg i dag om hvorfor han misliker muslimer. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Oslo tingrett i dag ramset den terrortiltalte 33-åringen opp en lang rekke episoder som han mente førte til at han etter hvert følte en stadig større mistro mot ulike muslimske grupper i Norge.

- Jeg så på slike mennesker som dyr, sa Anders Behring Breivik i retten.

- En slags reise Forsvarer Tord Jordet ba innledningsvis Breivik beskrive hvordan han ble radikalisert.

- Det er en slags reise man tar, en ideologisk reise fra unormalitet til normalitet. Jeg har tidligere forklart om en del faktorer, men har ikke fortalt om en del personlige episoder som har hatt betydning, sa Breivik.

- Jeg tror de fleste som velger å engasjere seg i politikk er formet av personlige episoder, de føler en slags urettferdighet mot noe, sa han.

Retten har ønsket at Breivik skal forklare nettopp årsakene tl at han ble radikalisert, ettersom det er et spørsmål hva det er som fikk Breivik til å gå så langt som å gjennomføre terrorhandlingene som krevde 77 menneskeliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.